Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Doğu Marmara Bölgesel Yenilik Stratejisi ve Yol Haritası Geliştirme Projesi Tanıtıldı

Doğu Marmara Bölgesel Yenilik Stratejisi ve Yol Haritası Geliştirme Projesi, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, Düzce Üniversitesi ve Stanford Research Institute (SRI) International'ın katılımıyla İstanbul'da düzenlenen bir basın toplantısı ile tanıtıldı.

yapi.com.tr / AA
Doğu Marmara Bölgesel Yenilik Stratejisi ve Yol Haritası Geliştirme Projesi Tanıtıldı

Ciesinski, SRI'ın kamu kuruluşları, kalkınma ajansları, ticari işletmeler, vakıflar ve diğer kuruluşlar için sponsor desteğiyle Ar-Ge çalışmalarında bulunan bağımsız ve kar amacı gütmeyen bir araştırma enstitüsü olduğunu belirterek, ''SRI, farklı özellikleriyle pazara yenilik getirmekte ve yeni girişimler yaratmaktadır. 66 yıldır dünyadaki inovasyon hareketinin kurumsallaştırılmasında öncülük yapmaktadır'' dedi. 1946 yılında Stanford Araştırma Enstitüsü olarak Stanford Üniversitesi tarafından kurulan SRI'ın, 1970 yılında üniversiteden resmi olarak ayrıldığını ve 1977 yılında ismi SRI International ismini aldığını anlattı.
   
HD TV, ultrasonik görüntüleme, uzak mesafe veri transferi ile pc ve mouse'u geliştirip ticarileştirdi
   
Ciesinski, ''Dünyanın önde gelen bağımsız Ar-Ge kuruluşlarından olan SRI International'ın faaliyetleri araştırma-geliştirme, proje üreticiliği ve idareciliği, ürün lisansları ve danışmanlık hizmetlerinden oluşmaktadır. Kurumun teknoloji ticarileştirme başarıları arasında internetin ilk uygulayıcısı olarak uzak mesafe veri transferini gerçekleştirmek, pc ve mouse'un geliştirilip ticarileştirilmesi, tıpta kullanılan DaVinci Sistemi, ultrasonik görüntüleme, HD TV, İletişimde Siri Uygulaması ve Disneyland konsepti ile yapay zeka (AI) platform projeleri sayılmaktadır'' diye konuştu.

Gelişmekte olan ülkelerin girişimcilik konusunda ilerleme kaydettiğine dikkati çeken Ciesinski, ''Gelişmekte olan ülkeler küresel düşünmek zorundadır. Bu ülkelerde girişimcilik zaten mevcut, Ar-Ge'nin daha da desteklenmesiyle birlikte bu ülkelere ABD de dahil olmak üzere birçok ülkeden yatırım gelecektir'' şeklinde konuştu.
    
Toplantıda konuşan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ise, yerele ait özellikleri kullanarak oluşturulan ürünlere daha yüksek katma değerler katarak, onları uluslararası düzeye taşıdıklarını söyledi.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/dogu-marmara-bolgesel-yenilik-stratejisi-ve-yol-haritasi-gelistirme-projesi-tanitildi_100740.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!