Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Dolgu Projesindeki ÇED Kararına İptal

Ordu’da Gülyalı Balıkçı Barınağı’nda yapılmak istenen dolgu ve mendirek projesinin iptali için açılan davada, ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararı iptal edildi.

yapi.com.tr
Dolgu Projesindeki ÇED Kararına İptal

Ordu Gülyalı’da denize dolguyu öngören Gülyalı Balıkçı Barınağı projeye ilişkin açılan dava sonuçlandı. Bilirkişinin “Dolgunun yapılması hem teknik hem de ekonomik açıdan külfet getirecek” şeklindeki görüşü ve projeye ilişkin ÇED raporu hazırlanmasının gerektiğini ifade etmesi üzerine İdare Mahkemesi, kararını verdi. BirGün’den Uğur Şahin’in haberine göre; mahkeme, ‘Gülyalı Balıkçı Barınağı Kapasite Artırımı ve Kum Tutucu Mendirek İnşaatı Tesisi’ projesi için 2017 yılında verilen ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararını iptal etti.

“Hukuka Uyarlılık Yok”
Mahkemenin verdiği kararda, balıkçı barınağının daraltılmasını ve deniz dolgusunu öngören projeye ilişkin, ÇED raporu hazırlanması gerektiği dile getirildi. İptal kararının gerekçesinde, özetle şu ifadeler yer aldı: “Projenin uygulanacağı denizel alanda yer alan bitki, balık, omurgasız canlıların projeden nasıl etkileneceği ve etkilenme derecesi konusunda projede hiçbir bilgiye yer verilmemiştir. Evsel nitelikli katı atıklar, ambalaj atıkları, tıbbi atıklar, atık pil ve akümülatörlerin bölgeye zarar vermeden nasıl uzaklaştırılacağı konusunda da projede net ve açıklayıcı bir bilgi bulunmamaktadır.

Yapılacak dolgu ile birlikte denizin kum toplama ihtimali yüksek olup barınak giriş ağız kısmında teknelerin giriş ve çıkış yapması zorlaşacaktır. Belirtilen durumların kümülatif etkilerinin çevresel yönden özellikle değerlendirilmesi gerektiği hususları gözetildiğinde, söz konusu proje ile ilgili ÇED Raporu'nun hazırlanması gerektiği sonucuna varıldığından, dava konusu ÇED Gerekli Değildir kararında hukuka uyarlık bulunmamaktadır. Bu nedenle dava konusu işlemin iptaline karar verilmiştir.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dolgu-projesindeki-ced-kararina-iptal_170252.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!