Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

DOMOTEX Turkey'den Halı Sektörünün İhracat Hedefine Katkı

Halı ve zemin kaplamaları alanında sektör firmaları ve profesyonellerini bir araya getiren DOMOTEX Turkey, 3 yıllık aradan sonra yerli ve yabancı toplam 216 firmanın katılımıyla Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde yaklaşık 25.000 metrekarelik stant alanında gerçekleşti.

yapi.com.tr
DOMOTEX Turkey'den Halı Sektörünün İhracat Hedefine Katkı

Halı ve zemin kaplamaları alanında sektör firmaları ve profesyonellerini bir araya getiren DOMOTEX Turkey, 3 yıllık aradan sonra yerli ve yabancı toplam 216 firmanın katılımıyla Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde yaklaşık 25.000 metrekarelik stant alanında gerçekleşti. Toplamda 103 ülkeden 18 bin 250 ziyaretçi fuarı ziyaret ederken bunların 3 bin 130’u uluslararası ziyaretçiler oldu. Böylelikle ziyaretçi sayısında pandemi öncesindeki son fuara göre yüzde 25 artış yaşanmış oldu.

Yoğun ilgi gören fuarda; makine halısı ve kilimlerinden tekstil yer döşemelerine, laminat parke malzemelerinden, el yapımı halı ve kilimlere kadar en yeni ürün ve teknolojilerin tanıtımı için ideal bir ortam sunuldu.

Türkiye ve Orta Doğu’nun lider halı ve zemin kaplamaları fuarı olan DOMOTEX Turkey, Türkiye’den 168 ve aralarında Almanya, Belçika, Birleşik Krallık, Hindistan, İran, Mısır, Umman ve Ürdün’ün de bulunduğu 14 ülkeden 48 firma katılımcı olarak yer aldı. Firmalar, halı ve zemin kaplamaları sektörlerinde yeni tasarım ve teknolojilerini sergiledi. DOMOTEX Turkey aynı zamanda, yabancı katılımcı firmalarıyla uluslararası düzeyde ilişki kurma noktasında birçok avantajın sunulması için fırsat yaratılmasına da zemin hazırlamış oldu.

“B2B Toplantıları ve Online Eşleştirme Sistemi de DOMOTEX Turkey 2022’de Yerini Aldı”
T.C. Ticaret Bakanlığı ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Halı İhracatçıları Birliği Genel Sekreterliğinin organizatörlüğünde düzenlenen Alım Heyeti Programı kapsamındaki toplantılarda Bulgaristan, Çekya ve Hindistan’dan uluslararası satın almacılar, 15 Mayıs tarihinde DOMOTEX Turkey katılımcılarıyla bir araya geldiler. DOMOTEX Turkey 2022 B2B Toplantıları kapsamında 30 toplantı gerçekleştirildi. Buna ek olarak, DOMOTEX Turkey fuarında ilk kez uygulanan Online Eşleştirme sistemiyle de ziyaretçiler ve katılımcılar arasında 70’i aşkın verimli toplantı gerçekleşti.

“Bu yılkı fuarda tasarımlar öne çıktı”
Görsel bir şölen niteliğindeki fuarda, soyuttan fütüristik detaylara kadar dikkat çekici tasarımlara sahip halılar öne çıktı. Üretim malzemelerinden tasarımlara, DOMOTEX Turkey, halı dünyası için büyük bir ilham kaynağı oldu.

Dali, Picasso gibi ünlü ressamların eserlerinden izler taşıyan; huzur ve pozitif enerji taşı Ametist’in tasarımını içeren halıların yanı sıra, atık malzemelerden üretilen halılar ve diğer makine halıları da büyük ilgi gördü.

“Sürdürülebilirlik, hepimizin olmazsa olmazı”
Hannover Fairs Turkey Genel Müdürü Annika Klar, fuarla ilgili olarak yaptığı konuşmada şunları söyledi: “3 yıllık aradan sonra halıcılık sektörü için oldukça başarılı bir fuarı gerçekleştirmiş olmaktan gurur duyuyoruz. Sektörün büyümesine katkısı ile her geçen sene önemini artıran DOMOTEX Turkey, 2022 yılında halıcılık sektörünün 4 milyar dolarlık ihracat hacmi hedefine giden yolda büyük katkı yaptı.

Bu yılki fuarda sürdürülebilir ve doğa dostu ürünlerin yoğun ilgi gördüğüne dikkat çeken Klar, sözlerine şöyle devam etti: “Sürdürülebilirlik, artık hepimizin olmazsa olmazı. Üretilen ürünlerin, sunulan hizmetlerin doğa dostu ve sürdürülebilir olması, dünyamız ve bizler için büyük önem arz etmekte. Bu yıl sergilenen ürünlerin büyük kısmı da bu yeni nesil doğa dostu ve geri dönüştürülmüş ürünlerden oluşmaktaydı. Aynı şekilde stant tasarımları da yine bu doğrultudaydı. Çevreci teknolojilerle üretilmiş halıların yanı sıra geri dönüştürülmüş malzemelerle üretilmiş halıların da ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördüğüne tanıklık ettik. DOMOTEX Turkey’in oldukça önem taşıyan bu konuda sağlamış olduğu katkı bizler için gurur verici.”

DOMOTEX Global Direktörü Sonia Wedell-Castellano, “3 yıl aradan sonra tekrar fuarlara dönmekten dolayı çok mutluyum. Şu ana kadar gerçekleşen en büyük DOMOTEX Turkey Fuarı’nı, katılımcı ve ziyaretçilerimizin beğenisine sunuyoruz. Ve bu büyük bir başarı. Bir sonraki DOMOTEX etkinliği için hazırlıklar ise devam ediyor. 12-15 Ocak 2023'te DOMOTEX Hannover'da sizinle buluşmayı dört gözle bekliyorum.” dedi.

DOMOTEX Turkey, makine halısının başkenti olarak tanımlanan ve Türkiye’de makine halısı üretiminin yüzde 58’ini gerçekleştiren Gaziantep’te bölgenin en önemli fuarı olarak öne çıkıyor.

Bir sonraki DOMOTEX etkinliği olan DOMOTEX asia / CHINAFLOOR, 31 Ağustos – 2 Eylül 2022 tarihleri arasında Çin’in Schenzen şehrinde; DOMOTEX ise 12-15 Ocak 2023 tarihleri arasında “Floored by Nature” temasıyla Hannover‘de gerçekleşecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/domotex-turkeyden-hali-sektorunun-ihracat-hedefine-katki_190707.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!