Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dünyada İlk Olacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve projesi dünyanın en iyileri arasında gösterilen 45 bin kişilik Timsah Arena´nın çatısı, yine dünyada ilk kez hareketli bir bağlantıyla oluşturuluyor.

yapi.com.tr
Dünyada İlk Olacak!

Parçaları Almanya´dan gelen ve montajı Ankaralı bir inşaat firması tarafından gerçekleştirilen hareketli bağlantılar, sarsıntı anında sistemin hareket etmesini ve depremden zarar görmemesini sağlıyor.

DHA'nın haberine göre, Timsah Arena´nın devam eden inşaat çalışmalarına ilişkin teknik bilgilendirme toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ve Etüt Proje Daire Başkanlığı yetkilileri, yüklenici firma temsilcileri ve parça imalatçılarının katılımıyla stadyumun şantiye alanında yapıldı. Toplantıda, inşaat çalışmaları sürecinde gelinen son nokta ve montaj işlemleri süren çatının durumu görüşüldü.

Yeni stadyumun çatısının en büyük özelliğinin dünyada ilk defa hareketli bir bağlantıyla tatbik edilmesi olduğunu kaydeden yüklenici firma temsilcisi Ali Fuat Türkmen, hareketli bağlantıların deprem anında devreye girerek sarsıntıdan oluşacak muhtemel faciaların önüne geçtiğini söyledi. Bursa´nın birinci derecede deprem bölgesinde olduğu gerçeğini göz önünde tutarak böyle bir özelliği ön planda tuttuklarını belirten Türkmen, "Konu depreme dayanıklılık olunca, o zaman uyguladığımız teknoloji de normallerinden farklı şekilde değişkenlik gösteriyor. Yüzde 100 memnuniyet sağladığımız bu değişkenlik, yaptığımız işi son derece hassas kılıyor ve tüm riskleri bertaraf ediyor" dedi.

Dünyada şu anda hareketli bağlantıların kullanıldığı herhangi bir stadyumun bulunmadığını kaydeden Türkmen, uygulamanın ilk kez Bursa´da yapıldığını ifade etti. Çatı parçalarının Almanya´dan getirildiğini, montajın ise kendileri tarafından gerçekleştirildiğini ifade eden Türkmen, "Satın aldığımız parçalar ve yaptığımız işlemlerin tümü, uluslararası bağımsız bir denetim kuruluşunun gözetimi altında gerçekleştiriliyor. Onay almadan herhangi bir işlem yapamıyoruz" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dunyada-ilk-olacak_113161.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!