Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Timsah Arena Yükseliyor

İnşaatı devam eden 45 bin kişilik Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu'nda hummalı çalışmalar devam ediyor.

yapi.com.tr
Timsah Arena Yükseliyor

Sabah'ın haberine göre, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çalışmaları yerinde inceledi. Altepe, Bursa'nın, stadyum için heyecan duyduğunu belirterek, "Büyükşehir Belediyesi Stadyumu, Bursa'nın en önemli anıtsal yapılarından biri. Yeni stadyum inşaatında çalışmalar hızla sürüyor. Özellikli stadyumun en özellikli bölümü olan çatısında çalışmalar özenle devam ediyor." dedi.

Çatı inşaatı kapsamında alt basınç halkaları ve üst basınç halkalarının montajlarının başladığını söyleyen Başkan Altepe, "Üst basınç halkalarının montajının 25 gün içinde tamamlanmasının ardından atkılarla birlikte giydirme işlemleri ve kaplamalar da başlamış olacak, sonra da diğer teflon çatıyla ilgili imalatlar başlayacak. Çatı, yavaş yavaş ete kemiğe bürünmüş olacak." diye konuştu.

8 bin ton ağırlığında çatı

Başkan Altepe, stadyumun dünyanın en özellikli yapılarından biri olduğunu vurguladı. Altepe, şunları kaydetti: "Statik açıdan da stadyum inşaatları açısından da Türkiye'de ilk uygulanan bir sistem bu. Alman mühendisliğinin geliştirdiği bu son sistemler, artık Bursa'daki yeni stadyumumuzla birlikte Türkiye'de de ilk defa uygulanmış oluyor. Sonucunda da çok güzel bir sanat eseri ortaya konuyor. Önümüzdeki günlerde bu montajlar yapıldıkça ne kadar ihtişamlı bir yapının olduğu açıkça ortaya çıkacak. Estetik bir görünüme sahip olan 8 bin ton ağırlığındaki çatı insanları da hayran bırakacak nitelikte olacak. Özellikli çatı, hem Bursa'ya hem stadyuma yakışmış olacak. Bir an önce çatıyı tamamlamayı hedefliyor ve en kısa zamanda da stadyumu bitirip hizmete açmak için büyük heyecan duyuyoruz."

Koltuk ihalesi son aşamada

Başkan Altepe, oturma sistemleriyle ilgili değişik teklif ve önerilerin incelendiğini anlattı. Altepe, şöyle devam etti: "Hem normal seyirci koltukları hem de 1. ve 2. kalite VIP koltuklarını inceliyoruz. Yeni stadyuma uygun modern ve kaliteli koltukları belirlemeye çalışıyoruz. Mevcut statla karşılaştırılmayacak şekilde kaliteli koltuklarla donatılacak 45 bin kişilik bu stadyum. İhaleyle ilgili son işlemler yapılıyor." Altepe, ihalenin bitmesiyle koltuk üretiminin başlayıp, sonra da montajların yapılacağını sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/timsah-arena-yukseliyor_116375.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!