Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Düzce Yıkıldı Yeniden Yapıldı"

16 yıl önce, 17 Ağustos ve 12 Kasım depremleriyle sarsılan, binalarının yüzde 60'ı kullanılamaz hale gelen ve altyapısı çöken Düzce yaralarını teşviklerle sardı.

yapi.com.tr/AA
"Düzce Yıkıldı Yeniden Yapıldı"

16 yıl önce, 17 Ağustos ve 12 Kasım depremleriyle sarsılan, binalarının yüzde 60'ı kullanılamaz hale gelen ve altyapısı çöken Düzce, yaralarını teşviklerle sardı.

Düzce Valisi Ali Fidan, yaptığı açıklamada, 12 Kasım 1999 Marmara depreminin ülkenin yaşadığı büyük depremlerden olduğunu söyledi.

Marmara depreminden 3 ay sonra yaşanan 12 Kasım depreminde de  980 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 3 bin 836 kişinin de yaralandığını anımsatan Fidan, depremde büyük bölümü ağır hasarlı olmak üzere on binlerce binanın hasar gördüğünü belirtti.

İmar planlarından başlayarak yerleşim yerlerinin tespitinde, yapı denetiminde önemli değişiklikler yapıldığına işaret eden Fidan, yeni bir yapı denetim sistemi getirildiğini, kamuda da önemli değişiklikler yaşandığını vurguladı.

"Depremi bir felaket olarak kabul ederken şansları da getirdiğine inanıyorum" diyen Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, bir daha deprem yaşamamayı diledi. Keleş, şunları kaydetti:

"Aslında deprem öldürmüyor, çarpık ve bilinçsiz yapılaşma öldürüyor. İnsanlar, depremden önce birtakım tasarruf hesaplarıyla adeta kendilerine mezar hazırlamışlar. 1999'dan sonra bu, tamamen ortadan kaldırılmış durumdadır. Artık yapılaşma şartları, çok daha güçlü. Kullanılan malzeme, daha iyi. Ayrıca imar planlamaları da özel maddeler eklenerek koruyucu ve kollayıcı hükmündedir. Bu açıdan Düzce'nin önü açılmıştır. Ne zaman deprem olacağını bilemiyoruz fakat üzerinde bulunduğumuz fay hattında gaz sıkışması mevcuttur. Her şekilde depreme hazır olmak lazım."

http://www.yapi.com.tr/haberler/duzce-yikildi-yeniden-yapildi_138038.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!