Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

DYO Mesleki Yeterlilik Belgesi Verecek

TS-EN ISO/IEC 17024 Standardı kapsamında Türk Akreditasyon Kurumu’ndan akredite edilerek MYK tarafından yetkilendirilmiş DYO Akademi Belgelendirme Bölümü, inşaat boyacılarının başvurularına hazır.

yapi.com.tr
DYO Mesleki Yeterlilik Belgesi Verecek

'Mesleki Yeterlilik Belgesi' konusundaki girişimlerine yaklaşık bir yıl önce başlayan DYO, çalışmalarını tamamladı. Öncelikle TS EN ISO/IEC 17024 standardı şartlarına uygun MYK11UY0023-3 Ulusal Yeterliliği kapsamında 'mesleki yeterlilik belgesi' vermek üzere Türk Akreditasyon Kurumu’ndan (TÜRKAK) akreditasyon sertifikasını alan DYO'nun; Mesleki Yeterlilik Kurumu’na yaptığı yetkilendirme başvurusu da kabul edildi. Böylece inşaat boyacılarına yönelik ulusal yeterliliklere dayalı sınav ve belgelendirme yapma konusunda resmen yetkilendirilen DYO, bu alanda ülkemizdeki 21’inci kuruluş oldu.  

DYO Akademi Belgelendirme Bölümü bundan böyle teorik ve uygulama olmak üzere iki aşamadan oluşan sınavları geçerek mesleki becerilerini ve yeterliliklerini ispatlayan inşaat boyacılarının, MYK onaylı Mesleki Yeterlilik Belgesi kazanmalarını sağlayacak.   

Mesleki Yeterlilik Belgesi, boya ustalarına da büyük avantajlar sunuyor. İnşaat sektöründe çalışanlar için bu belgenin alınması yasal olarak zorunlu. Ustalığını belgelendirenler, işe alımlarda öncelik kazanırken; çalışanlar için de mesleki becerilerini ölçme ve kendilerini geliştirme fırsatı veriyor. Mesleki Yeterlilik Belgesi’ne sahip bir kişiyi işe alan işverenin, prim işveren payını da 48 aydan 54 aya kadar devlet karşılıyor. Çalışırken bu belgeyi alanların sigorta primleri de 12 ay boyunca yine devlet tarafından ödeniyor. İnşaat sektöründe, özellikle devlet ihalelerinde bu belge zorunlu olarak aranıyor. 2010 yılında yayımlanan Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkındaki Yönetmelik, inşaat ve tesisat işlerinde yetki belgeli usta çalıştırılmasını zorunlu hale getirdi.   

Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan işçi çalıştıran işveren, para cezaları ile karşı karşıya. Önümüzdeki birkaç yıl içinde bu cezaların uygulanması konusunda ciddi yaptırımlar gelmesi bekleniyor.  

DYO Akademi Belgelendirme Bölümü ve süreç hakkında detaylı bilgi almak, nasıl başvuracaklarını öğrenmek isteyen inşaat boyacıları www.dyo.com.tr adresini ziyaret edebilir ya da 444 0 396’yı arayabilirler.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dyo-mesleki-yeterlilik-belgesi-verecek_121244.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!