Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kimya Sektörünün En Başarılı AR-GE Merkezi DYO'nun

Boya sektöründe ilk 'Ar-Ge Merkezi Belgesi'nin sahibi olan DYO, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından kimya sektörünün en başarılı Ar-Ge Merkezi seçildi.

yapi.com.tr
Kimya Sektörünün En Başarılı AR-GE Merkezi DYO'nun

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, bu yıl ilk defa Türkiye’deki 154 Ar-Ge merkezinin performans endeksini açıkladı. DYO, değerlendirme sonucunda kimya sektöründe 1.'liğe layık görülerek; bu alanda 'En Başarılı Ar-Ge Merkezi' seçildi. Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşunun davetli olduğu törende; Dyo’nun ödülünü Fabrika Direktörü Ercümend Atakay, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın elinden aldı.

Geçmişi 1967 yılına uzanan Dyo Ar-Ge departmanı, 2009 yılında aldığı belge ile Türkiye’nin ilk Ar-Ge merkezleri arasına katıldı. 50’nin üzerinde Ar-Ge çalışanı istihdam eden kuruluşlar, Ar-Ge Merkezi Belgesi’ne sahip olabiliyor. Ar-Ge merkezlerinin sayısı bugün 154’e ulaşmış durumda.  

Dyo, her yıl cirosunun yaklaşık yüzde 2,2’sini Ar-Ge’ye harcıyor. Ürün kalitesi ve teknolojisi ile Avrupa’daki testlerden de en yüksek notu alan şirket, faaliyet gösterdiği sektörlerde yıllık ortalama 28 yeni ürünü pazara sunuyor. 2012 yılında gösterdiği performansla kimya sektörünün en başarılı Ar-Ge merkezi seçilen Dyo, bu dönemde 43 projeyi hayata geçirdi ve satışlarının yüzde 12’si de yeni ürünlerden geldi.

Bünyesinde 68 kişiyi istihdam eden Dyo Ar-Ge Merkezi; Belçika merkezli CoRİ (Coatings Research Institute) ve İngiltere’de bulunan PRA Coatings Technology Centre gibi uluslararası araştırma kuruluşlarıyla ortak projeler geliştirilmesi ve yürütülmesi konusunda işbirliği yapıyor. Merkez, yenilikçi ürünler geliştirmeye odaklanırken, uluslararası düzeyde geçerli patentlere de sahip. Özellikle nanoteknoloji uygulamaları konusunda boya sektöründe ayrıcalıklı bir konumda yer alırken, bu konuda çalışan Türkiye’deki birkaç şirketten biri.

Rekabetin yüksek olduğu boya sektöründe kendi teknolojisini geliştiren Dyo, sürdürülebilir büyümeyi sağlamak için Ar-Ge ve inovatif ürünlere yatırım yapıyor. İnşaat boyaları kategorisinde PTFE, nanoteknoloji ve hybrid teknolojilerine sahip ürünleri, sanayi boyaları kategorisinde nanoteknolojik ve beyaz eşya plastikleri için su bazlı ürünleri, mobilya boyaları kategorisinde ise nanoteknolojik UV kürlenmeli çizilmez ürünleri pazara ilk sunan boya markası. Ar-Ge Merkezi’nde yürütülen çalışmalar, Dyo’nun teknolojinin önem taşıdığı ve yabancı şirketlerin ağırlıkta olduğu yeni sektörlere ve pazarlara girmesini de sağlıyor.

Dyo’nun Ar-Ge stratejisinin temelinde; teknoloji liderliği, katma değeri yüksek ürünler geliştirme, Dyo’nun kaliteli ve yenilikçi ürünler sunan boya markası olduğuna yönelik algının güçlendirilmesi ve müşteri memnuniyetini artıracak çalışmalar yürütülmesi yer alıyor. Ayrıca inovasyon kültürünün gelişimine katkıda bulunmak ve dış ticaret açığına sebep olan ithal ürünlerin yerine yerli ürünlerin geliştirilmesi de hedefleniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kimya-sektorunun-en-basarili-ar-ge-merkezi-dyonun_118117.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!