Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Eczacıbaşı, Seramik Şirketi Engers'ın 100. Yılını Kutladı

Eczacıbaşı'nın 2005 yılı sonunda satın aldığı, Almanya pazarında faaliyet gösteren seramik kuruluşlarından Engers'in 100. kuruluş yıldönümü, törenle kutlandı. Eczacıbaşı'ndan yapılan açıklamaya göre, Almanya'nın Neuwied şehrindeki tarihi Engers Sarayı'nda gerçekleştirilen törende konuşan Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı,

yapi.com.tr / AA
Eczacıbaşı, Seramik Şirketi Engers'ın 100. Yılını Kutladı

Eczacıbaşı'nın 2005 yılı sonunda satın aldığı, Almanya pazarında faaliyet gösteren seramik kuruluşlarından Engers'in 100. kuruluş yıldönümü, törenle kutlandı. Eczacıbaşı'ndan yapılan açıklamaya göre, Almanya'nın Neuwied şehrindeki tarihi Engers Sarayı'nda gerçekleştirilen törende konuşan Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Almanya'da yatırımcı olarak bulunmaktan dolayı çok memnun olduklarını belirterek, banyo ve karo alanında hem yurtiçinde hem yurtdışında yatırım yapmaya devam edeceklerini bildirdi.

100. yılın, her kuruluşun tarihinde çok anlamlı olduğunu ifade eden Eczacıbaşı, bugünün Eczacıbaşı Topluluğu için de çok anlamlı bir gün olduğunu, Engers Keramik'i satınalmak üzere anlaşmayı imzaladıklarında yeni bir başlangıcın da kapılarını açmış olduklarını söyledi.

Yapı Ürünleri Grubu'nun, Eczacıbaşı Topluluğu'nun ana iş alanı olduğunu ve tek bir marka ile değil, birden fazla markayla uluslararası seramik pazarında ilk üç gruptan biri olmayı hedeflediklerini ifade eden Eczacıbaşı, şunları kaydetti:

''Engers'in satın alınması bu bağlamda bizim için çok önemli bir rol oynadı. Bu satınalma sonrasında Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Almanya'da ilk defa üretime başlamış oldu. Böylece 80'li yıllardan itibaren seramik sağlık gereçleri ihracatıyla başlayan uluslararası arenadaki çalışmalarımız başka bir boyut kazandı. Yaratılan sinerjilerle Almanya'daki işimizi büyütmeye başladık.''

Edindikleri tecrübe ile yatırımlara devam ettiklerini ve 2007 yılında Villeroy & Boch'un karo bölümünün çoğunluk hisselerini, 2008 yılında da banyo mobilyaları alanında uzman bir kuruluş olan Burgbad'ı satın aldıklarını hatırlatan Bülent Eczacıbaşı, bugün Almanya karo pazarında yüzde 12'lik pazar payıyla lider durumda olduklarını kaydetti.

Engers'in 100. yıl kutlama törenine, Bülent Eczacıbaşı'nın yanı sıra Eczacıbaşı Topluluğu Üst Yöneticisi (CEO) Erdal Karamercan, Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Hüsamettin Onanç, Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkan Yardımcısı Ahmet Yamaner, VitrA Karo Genel Müdürü Zeki Şafak Ozan, Eczacıbaşı Holding Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilir Kalkınma Koordinatörü Okşan Atilla Sanön, Engers Genel Müdürü Ulrich Griesar, V&B Fliesen GmbH Genel Müdürü Eckard Kern, Alman Karo Üreticileri Birliği Başkanı Jens-Uwe Fellhauer, Alman Karo Toptancıları Birliği Başkanı Wilm Kittelmann, Almanya'daki önemli satınalma grupları başkanları ve toptancı firmaların genel müdürleri ile Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu üst düzey yöneticileri katıldı.

Bülent Eczacıbaşı törende, Engers adına Genel Müdür Ulrich Griesar'a 100. yıl anısına gümüş bir tabak hediye etti.

Kutlama etkinleri çerçevesinde, elle tutulmuş kar-zarar kayıtlarından eski ürünlere kadar Engers'in 100 yıllık tarihini ortaya koyan bir de sergi açıldı.

Engers Keramik

Engers Keramik, 1911 yılında 400 bin mark sermaye ile sekiz kişi tarafından kuruldu.

Seramiğin ana hammaddesi olan kile yakınlığı nedeniyle, küçük bir kasaba olan Engers'de kurulan fabrikada 39 kişi çalışırken kısa sürede bu sayı 70'e çıktı ve 1920'li yıllar, Engers için altın yıllar olarak tarihe geçti.

İkinci Dünya Savaşı'nda binaları ve makinaları yoğun bombardımanda zarar gören fabrikada üretim Ekim 1947'den itibaren tekrar başladı.

Endüstriyel anlamda üretilmiş duvar karolarına oluşan talep nedeniyle 1949 yılında üretim yılda 261 bin metrekareye ulaşırken, Alman ekonomisinin parlak dönemleri Engers için de başarılı geçen dönemler oldu.

Eczacıbaşı ile Enger arasındaki ilişki ürün tedariki ile başlarken, 2005 yılı sonunda Eczacıbaşı bu şirketi satın aldı. Eczacıbaşı, üretim ve pazarlama alanında yaptığı yatırımlar ile Engers'e bir çok yeni imkanın kapısını açarken, bu satınalma Eczacıbaşı açısından da uluslararası seramik pazarındaki hedefler doğrultusunda önemli kilometre taşlarından biri oldu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/eczacibasi-seramik-sirketi-engersin-100-yilini-kutladi_87797.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!