Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Kapıkule, 'Sulukule' Oldu

Edirne'de Aynı Çile

Bulgarlar barajları açınca Meriç ve Tunca taştı, Karaağaç Mahallesi yine sular altında kaldı.

Radikal Gazetesi
Edirne'de Aynı Çile

eriç Nehri'nin kendi tarafında olan kısmını DSİ eliyle temizleten Edirne, yine de sular altında kalmaktan kurtulamadı. Bulgaristan'ın aşırı yağış nedeniyle üç barajın kapaklarını açması ve Edirne'deki sağanağın ardından, 'beklendiği gibi' Meriç yatağından taştı.

Meriç ve Tunca nehirleri arasında kalan bölgede bir kısmı tarihi binalar, eğlence mekânları sular altında kaldı. Karaağaç Mahallesi'ne ulaşım 2005 ve 2006 yıllarında olduğu gibi botlar ve askeri araçlarla sağlandı. Valilik 7 bin nüfuslu mahalledeki un, ilaç ve sağlık görevlisi yolladı. Mide kanaması geçiren bir Karaağaçlıysa önceki gün Tunca Köprüsü'ne kadar ambulansla getirildi. Oradan kolunda serumla yürüyerek karşıya geçirildi.

Karaağaç Kışlası'nda görevli askerler görevlerine önce botlar, sonra zırhlı araçlarla taşındı. Tunca kıyısındaki bağ evleri sular altında kalanlarsa kedi ve köpeklerini kurtarmak için botlarla sefere çıktı.

Yunanistan'a açılan Pazarkule Gümrük Kapısı'nda işlemler durduruldu. AB üyesi Bulgaristan'ın Sivilangarad Yolu yer yer bir metre su altında kalınca, Kapıkule araç geçişine kapandı. Edirne Valisi Nusret Miroğlu, Edirne'de 2005 ve 2006 yılında yaşanan taşkınlarda Meriç'te bazı seddelerin yıkıldığını hatırlatarak "Bu nedenle seddelerde iyileştirme yapıldı" dedi, "Kendi topraklarımızdaki Meriç Nehri'nde DSİ temizleme yaptı. Nehir taşkınlarını artık her yıl yaşamaya başladık. Bu nehrin Yunanistan'la yapılacak bir protokol çerçevesinde temizlenmesi gerekiyor."

Fethiye'de heyelan
Mersin'in Silifke ilçesinde önceki gece başlayan ve sabaha kadar süren yağışa 10 dakikalık dolu da eklenince 600 dekar tarım arazisi zarar gördü. Fethiye Ölüdeniz karayolu da dün meydana gelen heyelan nedeniyle üç saat trafiğe kapandı. Kenara çekilen 10'ar tonluk iki kayanın dinamitle patlatılacağı belirtildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/edirnede-ayni-cile_57549.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!