Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kapıkule, 'Sulukule' Oldu

Meriç ve Tunca nehirlerinin taşması sonucu günlerdir sel korkusu yaşayan Edirne'nin Karaağaç Mahallesi'nde hayat normale dönüyor.

Zaman Gazetesi
Kapıkule, 'Sulukule' Oldu

dirne Valisi Nusret Miroğlu da nehirlerdeki su debilerinin düşmeye başladığını söyledi. Vali Miroğlu, Karaağaç Mahallesi ve Bosnaköy'de evlere su girmemesinin büyük şans olduğunu, suyun sadece boş tarım arazilerinde bulunduğunu belirtti. Su taşkınları yüzünden Kapıkule Sınır Kapısı'nda halen geçiş verilemediğini hatırlatan Vali Miroğlu, "Kapıkule Sınır Kapısı'nı bugün açmayı düşünüyorduk; fakat bizim taraftaki suyu bitirsek bile Bulgaristan tarafında yollar suyla kaplı. O yüzden Kapıkule'den geçiş sağlanması Bulgaristan'a bağlı." dedi.

Bulgaristan'ın baraj kapaklarını açması sonucu taşan nehirler Karaağaç'taki birçok tarla, köprü ve askeri tesisi sular altında bıraktı. Tarlaları sular altında kalan Karaağaç sakinleri günlerce sel korkusu yaşadı. Edirne'de kurulan İl Kriz Merkezi Başkanlığı kısa sürede hazırlıklarını tamamlayarak vatandaşlara hizmet vermeye başladı. Mahalleye giden yolların sular altında kalması sebebiyle şehir merkezi ile bağlantısı kesilen Karaağaç halkının imdadına askeri araç ve köprüler yetişti. Meriç ve Tunca nehirlerinin su seviyesindeki düşüş bölge halkına rahat bir nefes aldırdı. Gece yapılan ölçümlerde Meriç Nehri'nde saniyede akan su miktarı bin 496 metreküp olarak belirlenirken, sabah bu seviye bin 426'ya düştü. Nehirlerdeki su debilerinin düşmesine dikkat çeken Edirne Valisi Nusret Miroğlu, su taşkınları sırasında evlere su girmemesinin Edirneliler için sevindirci bir durum olduğunu söyledi.

Mahallenin son durumu ile ilgili bilgi veren Karaağaç Muhtarı Agah Korkan, "Karaağaç'ta su taşkınlığı yok. Hayat normale döndü. Sel korkusu yok. Su seviyesinde düşüş var. Bu da bizi rahatlatıyor. İnsanlarımız panikten kurtuldu." dedi. Geçişlerin jandarma araçları tarafından sağlanmaya devam ettiğini belirten muhtar, ancak 7 bin dönümlük arazilerinin sular altında kaldığını söyledi. Ektikleri buğday, kereviz, lahana, ıspanak, turp, karnabahar gibi sebzelerin sel sularının altında bulunduğunu ifade eden Agah Korkan, halkın geçim kaynaklarından biri olan tarımsal alanların büyük zarar gördüğünü kaydetti. Bu arada, Tarihî Kırkpınar Güreşleri'nin yapıldığı Er Meydanı, Adalet Kasrı, Balkan Şehitliği, Avcı Köşkü ile Karaağaç Mahallesi'ndeki Jandarma Şehitliği, bazı tarihi köprüler ile sosyal tesisler halen sular altında bulunuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kapikule-sulukule-oldu_57580.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!