Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

EGEÇEP Yürütme Kurulu Üyesi Arif Ali Cangı: Mahkeme kararları umursanmıyor




Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP) Yürütme Kurulu Üyesi Arif Ali Cangı, altın işletme faaliyetlerinde siyanürle ayrıştırma yöntemi uygulandığını ve ticari olarak kazançlı olan bu yöntemin  çevre sağlığı ve canlı yaşamı için büyük risk oluşturduğuna dikkat çekti. Açılan davalar sonunda verilen mahkeme kararlarının duraksamasız ve eksiksiz uygulamasının hukuk devleti olmanın zorunlu gereği olduğunu söyleyerek, “Ancak, söz konusu olan küreselleşen sermayenin kar elde ettiği faaliyet konuları olunca mahkeme kararı falan dinlenmiyor. Altın Madenciliğinde de alınan mahkeme kararları hiç umursanmıyor, mahkeme kararlarını etkisiz hale getiren, kararların arkasından dolanan yeni yeni izinlerle kamu yararına aykırı faaliyetlerin önü açılıyor. Bu da hukuk güvenliğini ortadan kaldırmaktadır. Yani kirlenen sadece doğamız değil, hukuk devleti de kirletiliyor” diye konuştu.

“Altın arama ve işletme faaliyetlerine karşı çıkanların uluslararası altın lobileri tarafından desteklendiği” iddiasını da koca bir yalan olarak nitelendiren Cangı, bu yalanın, uluslararası altın şirketlerin çıkarına aykırı olarak, havasını, suyunu, toprağını, sağlıklı çevre hakkı için mücadele eden yaşam savunucularının gücünü ve etkisini kırmak amacıyla uydurulduğunu ifade etti.

Cangı, benzer bir yalanın Bergama köylüleri için de söylendiğini hatırlatarak, “İddiaya göre Alman Vakıfları Bergama Köylü Hareketini kışkırtıyor ve destekliyordu. Bu iddiaları Devlet Güvenlik Mahkemesi Savcısı da ciddiye aldı ve içinde Bergama Hareketinden kişilerin de yer aldığı insanlar DGM'de yargılandılar. Ankara 1 Nolu Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde "Türkiye'nin bütünlüğü ve Laik Cumhuriyet Rejimi aleyhinde gizli ittifak oluşturmak" suçlamasıyla dava açıldı.  Yargılama sonunda, 04 Mart 2003 tarih ve 2002/144 E. 2003/22 K. sayılı karar ile sanıkların beraatlerine karar verilmişti. Ankara DGM'nin bu kararına rağmen halen aynı asılsız iddialar yazılıp söylenmekte, bu iddiaları ileri sürenler aleyhinde tazminata karar verilmektedir. Uluslararası altın lobisi aranıyorsa, bu şirketlerin kendileridir” dedi.


http://www.yapi.com.tr/haberler/egecep-yurutme-kurulu-uyesi-arif-ali-cangi-mahkeme-kararlari-umursanmiyor_95788.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!