Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

Einstein Hayranı Bir Mimar; Sou Fujimoto

Fizik ve mimarlığın arakesitindeki arayışlarını sürdüren Albert Einstein hayranı Japon mimar Sou Fujimoto, “mekan ilişkilerinden oluşan bir mimarlık şekli” olarak tanımladığı ilkel mimarlığın etrafında dolaşıyor. Fujimoto’ya göre her fırsatta yapmak istediğini yinelediği ilkel mimarlık, insanların da mağara veya ağaçlardaki konforlu bölümleri

yapi.com.tr
Einstein Hayranı Bir Mimar; Sou Fujimoto

Fizik ve mimarlığın arakesitindeki arayışlarını sürdüren Albert Einstein hayranı Japon mimar Sou Fujimoto, “mekan ilişkilerinden oluşan bir mimarlık şekli” olarak tanımladığı ilkel mimarlığın etrafında dolaşıyor. Fujimoto’ya göre her fırsatta yapmak istediğini yinelediği ilkel mimarlık, insanların da mağara veya ağaçlardaki konforlu bölümleri yaşam alanı olarak belirleyen hayvanlar gibi dürtülere sahip olabilecekleri bir yaşamı öneriyor.

Mimarlığın ne tamamen doğal ne de tamamen yapay olan ideal durumu aradığını dile getiren Fujimoto, tek ve basit bir fikrin dünyayı değiştireceğine inananlardan…

İcon yazarı Julian Worrall “Sou Fujimoto” başlıklı yazısında, Fujimoto’nun ilkel mimarlığı için şu ifadeleri kullanıyor:

“… Ortaya, küplerin bulut haline geldiği, çizgilerin başıboş dolaştığı ve muğlâklığın belirginleştiği bir mimarlık çıkıyor. Tüm bu formlar Fujimoto’nun stüdyosunun yer aldığı beton bodrum katında –“beyni” olarak adlandırdığı yer- yığılı duran maketlerde açıkça görülüyor. Stüdyoda hummalı bir faaliyet var. Çok yakında daha büyük tesislere geçilecek. Beyin büyüyor.”

İşlerine geçmeden önce, Fujimoto’nun 3 Aralık Perşembe günü 19.00’da Siemens Ev Aletleri ana sponsorluğunda Yapı-Endüstri Merkezi’nde  “İlkel Mimarlık” kavramını sorgulayacağını hatırlatalım. Ayrıca Yapı-Endüstri Merkezi ve Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı tarafından düzenlenen Archiprix 2009 Mimarlık Öğrencileri Bitirme Projeleri Yarışması Jüri Üyesi de olan Fujimoto, 05 Aralık 2009 tarihinde Ankara Çağdaş Sanatlar Galerisi'nde düzenlenecek ödül törenine katılarak Ankara'da da bir konferans verecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/einstein-hayrani-bir-mimar-sou-fujimoto_74614.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!