Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Ekonomi Bakanı Elitaş: 2016'yı Afrika Yılı İlan Ettik

Ekonomi Bakanı Elitaş, ihracatta yaşanan sorunlar nedeniyle yeni pazar arayışlarında olduklarını belirterek, "2016'yı Afrika yılı ilan ettik" dedi.

yapı.com.tr/AA
Ekonomi Bakanı Elitaş: 2016'yı Afrika Yılı İlan Ettik

Rusya'yla yaşanan uçak krizi ve bölgede yaşanan sorunların ihracatı olumsuz etkilemesi sonrası yeni pazar arayışlarını sürdürdüklerini belirten Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, nüfusu kalabalık olan bölgelere yöneldiklerini ve 2016'yı Afrika yılı ilan ettiklerini söyledi.

Elitaş, Türkiye'nin, dünya ihracat hacminden aldığı payın binde 9,4 olduğunu belirterek, bu oranı yüzde 1'e yaklaştırmak istediklerini açıkladı. Bakan Elitaş, komşu ülkelerde yaşanan ekonomik sıkıntıların ihracatı etkilediğini, bu nedenle yeni pazar çalışmalarını hızlandırdıklarını anlattı.

Afrika ve Amerika kıtalarıyla yüksek nüfuslu ekonomilere odaklandıklarını dile getiren Elitaş, şöyle konuştu: "2016 yılını Afrika yılı ilan ettik. Orta Afrika ve sahra altı Afrika bölgesine Türk ürünlerini ihraç etme ve Türk müteahhitlik hizmetlerinin faaliyet göstermesini sağlayabilmek için önemli girişimlerimiz var. Son olarak hedef pazarlar arasına koyduğumuz iki ülke bizim için çok önemli. Biri 1,5 milyarlık Çin, diğeri 1 milyarlık Hindistan. Öte yandan Amerika kıtasında ABD'nin yanı sıra Güney Amerika'nın da önemli bir pazar olduğunu düşünüyoruz. Brezilya dahil Latin Amerika ülkelerinin tümüne mal ve hizmet sunma imkanımız mevcut. Bu kapsamda nisan ayında işadamlarımızla birlikte Şili, Peru, Ekvador ve Kolombiya'ya gideceğiz."

http://www.yapi.com.tr/haberler/ekonomi-bakani-elitas-2016yi-afrika-yili-ilan-ettik_143737.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!