Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Ekonomiye Güven Yeniden İnişte

Tüketici ve üreticilerin ekonomiye olan güvenleri, Ocak ayında sert düşerek "kötümser" düzeye geriledi.

yapi.com.tr
Ekonomiye Güven Yeniden İnişte

Tüketici ve üreticilerin genel ekonomik duruma ilişkin değerlendirme, beklenti ve eğilimlerini özetleyen ekonomik güven endeksi Ocak ayında yüzde 16.8 azaldı.

Ekonomik güven endeksi Aralık ayındaki 100.81 değerinden Ocak ayında 83.88 değerine düştü. Ekonomik güven endeksindeki düşüş, hizmet, reel kesim (imalat sanayi), tüketici, ve inşaat güven endekslerindeki düşüşlerden kaynaklandı.

Ekonomik güven endeksinin 100’den büyük olması genel ekonomik duruma ilişkin "iyimserliği", 100’den küçük olması ise genel ekonomik duruma ilişkin "kötümserliği" gösteriyor.

Endeks, tüketici güven göstergesi ile mevsim etkilerinden arındırılmış imalat sanayi (reel kesim), hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerine ait normalleştirilmiş alt endekslerin ağırlıklandırılarak birleştirilmesinden oluşuyor.

Hizmet sektörü güven endeksi Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 6.6 azalarak 92.53 değerine düştü. Reel kesim güven endeksi ve tüketici güven endeksi Aralık ayına göre yüzde 2.7 düşerek Ocak ayında sırasıyla 105.90 ve 71.62 değerlerine ulaştı. İnşaat sektörü güven endeksi ise yüzde 1.4 azalarak 83.91 değerini aldı. Perakende ticaret sektörü güven endeksi ise Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 3.6 artarak 104.93 değerinden 108.76 değerine yükseldi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ekonomiye-guven-yeniden-iniste_142769.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!