Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Elazığ’daki Maden Arama Çalışmalarına Mahkeme ‘Dur’ Dedi

Elazığ'ın Maden ilçesi Çayırköy mezralarında yerleşim yerine yakın yerlerde sürdürülen maden arama çalışmaları, mahkeme tarafından durduruldu.

yapi.com.tr
Elazığ’daki Maden Arama Çalışmalarına Mahkeme ‘Dur’ Dedi

Elazığ'ın Maden ilçesi Çayırköy mezralarında yerleşim yerine yakın yerlerde özel bir şirket tarafından maden arama kaynaklı yapılan dinamit patlamalarından dolayı 30 evin zarar gördüğü ve su kaynaklarının kuruduğu ileri sürülmüş ve köylüler tarafından Elazığ Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştu. Mahkemelik olan firmanın maden çalışma faaliyetleri Elazığ 2. İdare Mahkemesi tarafından durduruldu.

Sözcü’den Evren Demirdaş’ın haberine göre; köylüler tarafından Elazığ Cumhuriyet Savcılığına yapılan suç duyurusunun ardından mahkemelik olan çalışmada Elazığ 2. İdare Mahkemesi kararını verdi.

Kararda, şu ifadeler kullanıldı: “Dava konusu işlemin uygulanması halinde davacıların temiz bir çevrede yaşama hakları ve mülkiyet hakları zarar görebileceğinden telafisi güç veya imkansız zararların doğabileceği de açıktır. Açıklanan nedenlerle hukuka aykırılığa açık ola dava konusu işlemin uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden 2577 sayılının kanunun 27. Maddesi uyarınca teminat alınmaksızın yürütülmesinin durdurulmasına  bu kararın tebliğini izleyen günden itibaren 7 gün içerisinde Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraza yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/elazigdaki-maden-arama-calismalarina-mahkeme-dur-dedi_191062.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!