Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Konteyner Kentte Yangın

Ordu’da Maden Arama İhalelerine Vatandaşlardan Tepki

Ordu'nun 4 ayrı ilçesinde yapılması planlanan maden arama ihalelerine karşı gelen yüzlerce vatandaş Ulubey ilçesinde bir araya gelerek eylem yaptı.

yapi.com.tr
Ordu’da Maden Arama İhalelerine Vatandaşlardan Tepki

Ordu'nun Ulubey, Altınordu, Korgan ve Gülyalı ilçelerinde bulunan 4 alanda maden arama ihalesinin yapılacağının duyurulmasından sonra yöre halkı ayaklandı. Ulubey’de toplanan yaklaşık 3 bin kişi, ihalelerin iptal edilmesini talep etti.

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre; Ulubey Doğa ve Çevre Platformunun çağrısı ile düzenlenen mitinge, CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, muhtarlar, Ziraat Odası Başkanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

24 Mayıs'ta gerçekleştirilecek maden arama ihalesine tepki gösteren yöre halkı adına konuşma yapan Ulubey Doğa ve Çevre Platformu sözcüsü Abdülaziz Özen maden arama ve ayrıştırmada kimyasal madde kullanılmasına karşı olduklarını söyledi.

Maden projelerine karşı toplanan itiraz dilekçelerini bakanlığa ileteceklerini belirten Özen, 24 Mayıs günü de ihalenin yapılacağı yerde tepkilerini ortaya koyacaklarını kaydetti.

“Toprak yoksa biz de yokuz”
Konuşmalar yapılırken kürsüye çıkan bir köylü kadın, 11 yaşında okumak için köyünden ayrıldığını belirterek emekli olunca geri döndüğünü dile getirdi. Dedelerden kalma topraklara tarla, bağ, bahçe ve evler yaptıklarını anlatarak, “O kepçelerin önüne yatacağım. Gece gündüz yatacağım. Bunu biz başımıza getirirken bu milleti zehirle diye getirmedik. 80 yaşına geliyorum böyle bir şey görmedim. Benim ormanlarımı kıracak bizi zehirleyecekler.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/orduda-maden-arama-ihalelerine-vatandaslardan-tepki_190698.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!