Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Elektrik Dağıtımda Büyük Soruşturma

Rekabet Kurumu, Sabancı Holding’e bağlı elektrik dağıtım şirketlerine yönelik soruşturma başlattığını duyurdu. Soruşturmaya konu şirket sayısı 7 olarak kayıtlara girdi. Suçlama ise, ‘bağımsız tedarikçilerin faaliyetlerini zorlaştırmak’ ve ‘tüketicilerin kendi tedarikçisini seçme hakkını’ engelleme olarak açıklandı.

yapi.com.tr
Elektrik Dağıtımda Büyük Soruşturma

Hürriyet'in haberine göre, Rekabet Kurumu, Enerjisa Enerji A.Ş., Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş., Enerjisa Toroslar Elektrik Perakende Satış A.Ş., Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş., Enerjisa Başkent Elektrik Perakende Satış A.Ş., İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Enerjisa İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Perakende Satış A.Ş. hakkında soruşturma açıldı.

Kurum’dan yapılan açıklamaya göre, söz konusu şirketler ile ilgili ön araştırma yapıldığı, bu süreçte elde edilen bilgi ve belgelerin, soruşturma için, yeterli ve ciddi olduğu belirtildi.

'Seçme hakkı engellendi' iddiası

Kurum’un sitesinde yer alan bilgiye göre, “Çeşitli eylem ve davranışlarla bağımsız tedarikçilerin faaliyetlerini zorlaştırdığı, tüketicilerin kendi tedarikçisini seçme hakkını engellediği ve bu yolla 4054 sayılı Kanun’u ihlal ettiği iddiasını içeren başvuru üzerine yürütülen ön araştırma, Rekabet Kurulunca karara bağlandı” denildi.

Soruşturma sürecinde belli olacak

‘Hakim durumun kötüye kullanılmasının yasak olduğu belirtilen Kurum açıklamasında, söz konusu şirketlerin anılan yasağı delip delmediklerinin tespitinin soruşturma sürecinde ortaya çıkacağı belirtildi.

Soruşturmaya konu şirketlerden Başkent Elektrik Dağıtım Bölgesi’ 7,8 milyon, Toroslar Elektrik Dağıtım bölgesinde 7,7 milyon, İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım bölgesinde 4,7 milyon kişi bulunuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/elektrik-dagitimda-buyuk-sorusturma_155524.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!