Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı

Elektrik Sektörü Polonya'ya Çıkartma Yaptı

Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği heyeti, Polonya ve Çek Cumhuriyeti'nde 222 ikili görüşme gerçekleştirdi.

yapi.com.tr/AA
Elektrik Sektörü Polonya'ya Çıkartma Yaptı

Sürdürülebilir ihracatı artırmak için çalışmalarını sürdüren Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği (TET), Ekonomi Bakanlığı'nın desteğiyle "Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği Hakkında Tebliğ" kapsamında, 14 sektör firmasından oluşan ticaret heyetiyle Polonya ve Çek Cumhuriyeti'ne bir organizasyon düzenledi.

Polonya'da 105, Çek Cumhuriyeti'nde 117 görüşme

Avrupa ülkelerinde yaşanan ekonomik kriz ve durgunluğa karşın ekonomik büyümesini sürdüren az sayıda ülke arasında yer alan Polonya'da, TET Yönetim Kurulu ve firma temsilcileri ülkenin önde gelen firmalarıyla bir araya geldi. Burada 26 Polonyalı firmayla iki ülke arasında ticari ilişkilerin gelişmesine imkan tanıyacak 105 görüşme yapıldı.

Sektör firmaları Orta ve Doğu Avrupa'daki eski Doğu Bloku üyeleri arasında en gelişmiş ve sanayileşmiş ekonomilerden birisine sahip Çek Cumhuriyeti'nde ise 29 firmayla toplam 117 görüşme gerçekleştirdi.

'Diğer pazarlar için de bir avantaj'

TET Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Kavaklıoğlu, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Avrupa ile uzun yıllardır ticari işbirliği içinde olduklarına belirterek, "Avrupa en önemli pazarlarımızdan biri ve buradaki konumumuzu daha da güçlendirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Buradaki gücümüz diğer ülke pazarları için de bir avantaj yaratıyor" ifadelerini kulandı. 

Polonya ve Çek Cumhuriyeti'ne gerçekleştirilen ticaret organizasyonunu önemli bir hamle olarak nitelendiren Kavaklıoğlu, yapılan görüşmelerin elektrik elektronik sektörüne katkılar sağlayacağını kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/elektrik-sektoru-polonyaya-cikartma-yapti_138309.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!