Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Elektrikte Reklam Geliri Tüketiciyi Rahatlatacak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik dağıtım şebekeleri üzerinden elde edilen reklam ve benzeri gelirlerin yüzde 75'inin dağıtım şirketlerine bırakılmasına, yüzde 25'inin ise tarifelere yansıtılmasına karar verdi.

yapi.com.tr/AA
Elektrikte Reklam Geliri Tüketiciyi Rahatlatacak

Edinilen bilgiye göre, EPDK'nın aldığı kararla dağıtım şirketlerinin bölgelerinde işlettiği şebekeler üzerinden elde ettiği Reklam, kira ile baz istasyonu, araç, bina, arazi, veri transferi iletişim alt yapısı kullanım gelirlerinin yüzde 75'i dağıtım şirketlerine bırakılacak. Bu gelirlerin yüzde 25'i ise tarifelere indirim olarak yansıyacak.

Bu kararla şirketlerin teşvik edilmeleri ve elde edilen gelir ile tarifelerde indirim imkanı sağlanmasının önü açılmış oluyor. Değişiklik ile ayrıca şirketlerin elde ettiği gelirlere bağlı olarak elektrik faturalarında da indirime gitmeleri bekleniyor.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrik üretim ve dağıtım şirketlerinin özellikle dolar kurunun artışından kaynaklanan sorunlarını bildiklerini belirterek, dağıtım şirketlerini belli bir ölçüde rahatlatacak, "gelir yaratıcı" bazı çalışmalar yaptıklarını açıklamıştı.

Dağıtım şirketleri yapılan değişiklikle, müşteri mülkiyetindeki tesislerin işletilmesi, bakım-onarım ve arıza giderilmesi, elektrik tesislerinin proje yapımı, tesis kurulması, yine müşteri mülkiyetindeki elektrikli teçhizatların teknik kriterlerine ilişkin bilgilendirme, yol gösterme, öğretme kapsamında da danışmanlık hizmeti verebilecek.

ETİKETLER: Elektrik EPDK
http://www.yapi.com.tr/haberler/elektrikte-reklam-geliri-tuketiciyi-rahatlatacak_138489.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!