Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Emay, Kriz Nedeniyle 3 Projesini Erteledi

Krizin etkilerini geçen yılın sonlarına doğru hissetmeye başladıklarını anlatan Emay İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Burak Gören, 2009 yılı için İstanbul'da konut, rezidans ve otel olmak üzere 3 ayrı proje hedeflediklerini, ancak kriz nedeniyle planlarını revize etmek zorunda kaldıklarını açıkladı.

Referans Gazetesi



Emay İnşaat, kriz nedeniyle İstanbul'da yapmayı planladığı toplam 500 milyon dolarlık otel, rezidans ve konut projelerini askıya aldı. Krizin etkilerini geçen yılın sonlarına doğru hissetmeye başladıklarını anlatan Emay İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Burak Gören, 2009 yılı için İstanbul'da konut, rezidans ve otel olmak üzere 3 ayrı proje hedeflediklerini, ancak kriz nedeniyle planlarını revize etmek zorunda kaldıklarını açıkladı. Yaz aylarından itibaren bu yatırım planlarını tekrar değerlendirmeye alacaklarını vurgulayan Gören, "Finansal piyasa ve ekonomi gündemi lehimize olursa yazdan itibaren bu projeleri gerçekleştirebiliriz. Yatırım projeleri konusunda acele etmemeye çalışıyoruz. Şimdilik yeni bir projeye başlamayacağız" dedi.
    
Harcamalar gözden geçiriliyor

Yaklaşık 1.5 yıl önce Mimarsinan'da 660 konutluk Rentplus projesini "kira öder gibi ev sahibi ol" kampanyasıyla satışa sunduklarını hatırlatan Gören, kampanya sayesinde 2008'i yüzde 50'ye yakın doluluk oranıyla kapattıklarını kaydetti. Bu projede TOKİ ile ortak oldukları bölümlerin bulunduğunu ifade eden Gören, "Kira öder gibi ev sahibi ol kampanyamızı 3- 4 aylık bir dönemde uygulamamıza rağmen 150'ye yakın daire sattık. Diğer dairelerimizi ise değişik ödeme planları sunarak satıyoruz" diye konuştu.

Kredi faiz oranlarının yükseldiğini ve bu kredilerin piyasada kolayca bulunamadığını kaydeden Gören, insanların nakit paraya ulaşmakta güçlük çektiklerini belirterek, Emay İnşaat olarak müşterilerine kolaylık sağlamak amacıyla uygun faiz oranları sunduklarını ve mortgage yöntemiyle satış gerçekleştirdiklerini ifade etti. Satışlarının geçen yıla oranla yüzde 35 oranında azaldığına da dikkat çeken Gören, bu yavaşlama nedeniyle harcamalarını gözden geçirdiklerini dile getirdi.

Yılın üçüncü çeyreğinden itibaren piyasaların rahatlayacağını ve IMF ile anlaşmanın yapılacağını öngören Gören, "Ekonomik paketler açıklanırsa sektörde de yeni açılımlar yaşanabilir. Bu açılımlar konut kredi faizlerine olumlu olarak yansıyabilir. İnsanlar kriz nedeniyle soru işaretleriyle geziyor. Kredilerin ucuzlamasıyla birlikte alımlar yükselecektir" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/emay-kriz-nedeniyle-3-projesini-erteledi_68572.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!