Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Emlak Konut GYO'nun İstinye Arsası İhale Süreci Tamamlandı

Emlak Konut GYO'nun İstinye'deki arsa ihalesinde en yüksek teklifi 3.67 milyar lira ile Tahincioğlu şirketi verdi.

yapi.com.tr
Emlak Konut GYO'nun İstinye Arsası İhale Süreci Tamamlandı

Reuters'in haberine göre, Emlak Konut’un 1 milyar lirayı aşkın bedelle Özelleştirme İdaresi’nden satın aldığı 158 dönümlük İstinye arsasının ihalesinde ikinci oturum yapıldı.

Emlak Konut GYO’nun satın aldığı “İstanbul Sarıyer İstinye Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi” ihalesinin 3 Mart 2015 tarihinde yapılan ilk oturumunun ardından ikinci oturumu 13 Mart 2015 tarihinde gerçekleştirildi.

İkinci oturumda pazarlık ve açık artırma turları yapıldı. Dört grubun teklif verdiği ihaleye, Urbacon Trading and Contracting (UCC)- Akayteks Tekstil Pazarlama Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. İş Ortaklığı, Teknik Yapı Konut Sanayi ve Ticaret AŞ-Emay İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret AŞ İş Ortaklığı, DAP Yapı Sanayi ve Ticaret AŞ, Tahincioğlu Gayrimenkul İnşaat ve Turizm AŞ-Tahincioğlu Yapı İnşaat AŞ-Nida İnşaat ve Turizm AŞ İş Ortaklığı katıldı. İhaleyi 3.672 milyon TL ile en yüksek teklifi veren Tahincioğlu -Tahincioğlu Yapı İnşaat -Nida İnşaat İş Ortaklığı kazandı.

‘İstanbul Sarıyer İstinye Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi’ne birinci ihalede 8 grup teklif verirken, Türk tekstil firması Akayteks ile ortak ihaleye giren Katar merkezli UrbaCon Trading and Contracting (UCC) firmasının şirket payı olarak emlak Konut’a verdiği 1.2 milyar lirayı bulan yüksek teklifi dikkat çekmişti.

İlk ihaleye; Urbacon Trading and Contracting (UCC)- Akayteks Tekstil Pazarlama Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. İş Ortaklığı,  Maksem Yapı Ticaret AŞ, Durmaz İnşaat Taahhüt Ticaret Ltd. Şti-Egemen İnşaat ve Ticaret AŞ-Summa Turizm Yatırım AŞ İş Ortalığı, Teknik Yapı Konut Sanayi ve Ticaret AŞ-Emay İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret AŞ İş Ortaklığı, İzkaGayrimenkul Proje Turizm İnşaat Ticaret Ltd. Şti, Be-Ma İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti-Osmanbey Emlak İnşaat ve Dış Ticaret Ltd. Şti. İş Ortaklığı, DAP Yapı Sanayi ve Ticaret AŞ, Tahincioğlu Gayrimenkul İnşaat ve Turizm AŞ-Tahincioğlu Yapı İnşaat AŞ-Nida İnşaat ve Turizm AŞ İş Ortaklığı katılmıştı.

En çok 3 kata izin verilecek

Sarıyer İstinye Mahallesi sınırlarında bulunan toplam 158 dönüm yüzölçümlü 6 adet taşınmaz,  Emlak Konut GYO tarafından yapılan ihale ile hiçbir plan değişikliği yapılmadan tamamen mevcut onaylı planlar çerçevesinde gerçekleştirildi. Mevcut planların öngördüğü gibi arazinin yüzde 53'ü yol, park alanı ve eğitim tesis alanı olarak kullanılmak üzere ayrıldı.

Özel sektörün söz konusu bölgede uyguladığı önceki diğer tüm projeler gibi, turizm ve konut alanı için hazırlanacak projeler, ilgili Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu onayına sunuldu ve kurul tarafından uygun görülmesinin ardından uygulama yapılacak. Turizm ve konut alanındaki yapılaşma ise maksimum 3 katlı olacak.  

http://www.yapi.com.tr/haberler/emlak-konut-gyonun-istinye-arsasi-ihale-sureci-tamamlandi_129363.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!