Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Emlak Konut’tan 2.7 Milyar TL’lik Satış!

Yıllık 15 bin konut satışı hedefleyen Emlak Konut GYO’nun 4 aylık satışı 5 bin 266 adedi bulurken, 4 aylık hasılatı 2 milyar 753 milyon lirayı aştı. Şirketin geçen yılın aynı dönemine göre satışları en az 3 kat arttı. Yıllık 20 bin konut üretimeyi hedefleyen Emlak Konut GYO, Avcılar arsasını ihale etti, sırada ise Zeytinburnu var.

yapi.com.tr
Emlak Konut’tan 2.7 Milyar TL’lik Satış!

Yıllık 15 bin konut satış hedefi bulunan Emlak Konut GYO’nun yılın ilk dört ayındaki satışları toplamı 5 bin 266 adedi bulurken, Emlak Konut GYO 20 bin konut üretim hedefi çerçevesinde de arsa ihalelerini gerçekleştirmeye devam ediyor.Emlak Konut GYO bu yılın ilk dört ayında (ön satışlar dahil)  Kamu İhale Kanunu ve Gelir Paylaşımı Modeliyle geliştirilen projelerinde toplam 2 milyar 753 milyon 855 bin 137 lira tutarında hasılat gerçekleştirdi.

Hasılat 2012’ye göre 3 kat arttı

Dört aylık hasılat rakamlarını değerlendiren Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, 2012 yılının ilk dört ayında yaklaşık olarak 736 milyon 920 bin lira hasılat elde eden şirketin, 2013 yılında oldukça iyi bir performans sergilediğini ve hasılatı aynı dönem itibariyle en az 3 kat arttırdığını söyledi. Kurum “Satılan bağımsız birim sayısının artmış olması da piyasalar açısından güzel bir veri. Bu yılın ilk dört ayında toplam 5 bin 266 adet bağımsız bölümün satışını gerçekleştirdik. Oysa 2012 yılının ilk dört ayında bu rakam toplamda 2 bin 596 adet seviyesindeydi” diye konuştu.

Satışlarda canlanma dikkat çekici

Murat Kurum rakamlar salt aylık bazda değerlendirildiğinde de 2013 yılındaki canlanmanın dikkat çekici boyutlarda olduğuna işaret etti. Kurum “2012 yılı Nisan ayında aylık bazda 528 adet bağımsız bölümün satışından yaklaşık olarak 175 milyon 831 bin lira hasılat elde ederken, bu yılın Nisan ayında aylık bazda satışlarımız 667 milyon 181 bin lirayı aştı, bağımsız bölüm satışı da bin 430 adet olarak gerçekleşti” dedi.

Halka arz hazırlığı sürüyor

Bu arada Emlak Konut GYO, ikincil halka arz hazırlıklarını sürdürüyor. Şirket ikincil halka arzla birlikte ödenmiş sermayesini 2 milyar 500 milyon liradan 3 milyar 800 milyon liraya çıkartmayı planlıyor. Sermayesi Piyasası Kurulu söz konusu halka arzla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

Avcılar Kapadık Arsası ihale edildi

Öte yandan nitelikli yaşam alanları oluşturma hedefiyle hareket eden Emlak Konut GYO, bu hedef çerçevesinde hasılat paylaşımı modeli ile projeler gerçekleştirmeye devam ediyor. Şirket son olarak Avcılar Kapadık’ta bulunan ve ticaret, konut, ilköğretim tesis ile park alanlarından oluşan 94 bin 255 metrekare arsasının hasılat paylaşımı modeliyle ihalesini gerçekleştirdi. Emlak Konut GYO’nun 133 bin 200 metrekare inşaat alanına sahip Avcılar Kapadık arsa ihalesine en yüksek teklif Be-Ma İnşaat'tan geldi. Firma arsa için 530 milyon lira, Emlak Konut GYO'ya ise yüzde 28 oranında 148 milyon 400 bin lira taahhüt etti.

İhaleye katılan Artaş İnşaat-Güler İnşaat konsorsiyumu, 615 milyon lira teklif ederken, Emlak Konut GYO'ya ise yüzde 23 oranında 141 milyon 450 bin lira önerdi. Gül İnşaat, Gül İnşaat Proje ve Toya Gayrimenkul’den oluşan konsorsiyum da arsa için 445 milyon lira, Emlak Konut GYO payı için de yüzde 30 oranında 133 milyon 500 bin lira taahhüt etti. Yine ihaleye katılan konsorsiyumlardan Maya Ticaret-İZKA İnşaat ortaklığının arsa için teklifi 580 milyon lira, hasılat payı teklifi 133 milyon 400 bin lira olurken, İhlas Yapı-İhlas Holding ortaklığının arsa teklifi 507 milyon 480 bin lira, hasılat payı teklifi de 126 milyon 870 bin lira seviyesinde oluştu. İhalede gelen tekliflerin değerlendirme süreci devam ediyor.

Zeytinburnu arsası ihale edilecek

Emlak Konut GYO, kısa bir süre önce TOKİ’den devraldığı Zeytinburnu Kazlıçeşme’deki 127 bin 920 metrekare yüzölçümlü 2 adet parselin ihalesini de önümüzdeki günlerde gerçekleştirecek.  Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, şirketin 20 bin nitelikli ve markalı konut üretimi hedefine paralel olarak, elindeki arsaları hasılat paylaşım modeliyle gayrimenkul geliştiricilerine ihale yoluyla sunduğuna dikkati çekerek “Kazan-kazan modeliyle hem konut alıcısının, hem proje geliştirenlerin hem de devletin kazandığı ihalelerle Türkiye’nin sağlıklı kentleşmesine de ön ayak oluyoruz. Bu çerçevede yapacağımız ihalelerden biri de Zeytinburnu Kazlıçeşme ihalesi olacak” dedi.

 

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/emlak-konuttan-2-7-milyar-tllik-satis-_108709.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!