Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Emlakçılıkta Büyük Değişim

Gayrimenkul sektöründeki canlanma, kurumsal emlak şirketlerinin büyüme hedeflerine yansıdı. Bu şirketlerin bazıları yüzlerce franchise vermeye hazırlanıyor. Konut projeleri satışlarını kendi bünyeleri içinde kurdukları departmanlar aracılığıyla yapma yolunu seçiyor. Bunlardan bir kısmı kurumsal emlak şirketleriyle de işbirliği yapıyor. Konut

Dünya Gazetesi
1 Emlakçılıkta Büyük Değişim

br />
Hangi şirket, ne kadar franchise verecek, koşulları nasıl?

Coldwell Banker'de başlangıç 15 bin dolar

ABD'de 'marka değeri en yüksek gayrimenkul şirketi' olarak bilinen Coldwell Banker'in Türkiye CEO'su Gökhan Işık, şirketin bulunduğu her ülkede lider olduğunu, Türkiye'de de bu başarıyı elde edeceğine inandıklarını belirtti. Işık, gayrimenkul sektörünün sürekli bir değişim içerisinde olduğunu hatırlatarak, hedeflerinin değişime ayak uydurmak değil, değişimleri sağlamak olduğunu belirtti. Franchise sayılarının henüz 20'nin altında olduğunu kaydeden Işık, uygulamaları ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Yakın zamanda açılacak franchise sayımız 29'a ulaşacak. Yıl içindeki hedefimiz, ofis sayımızı 40'a çıkarmak. Sonraki 3 yıl içinde de yaklaşık 150 ofise ulaşmayı planlıyoruz. Türkiye'de gayrimenkul stoğunun ve işlemsel hacminin en yoğun olduğu bölge İstanbul ve Marmara Bölgesi. Biz de yapılanmamızı çoğnlukla bu bölgede tamamlamyı planlıyoruz. Ana hedefimiz, franchise verdiğimiz işletmenin o lokasyonda pazar lideri olması. Ofislerimize eğitim ve Coldwell Banker kurumsal kimliği ile çalışabilmeleri için gerekli doneleri sağlıyoruz. Bu eğitim ve destek kısa süreli bir program değil, belirli aralıklarla kendini yenileyecek olan bir sistem şeklindedir."

Başlangıç bedeli: 2011'in ilk çeyreğine kadar 15 bin dolar, sonrasında 18 bin dolar.
Gelirden pay: Aylık cironun yüzde 6.5'i
Reklam katılım ücreti: Aylık cironun yüzde 2'si.
Şube sayısı: 20
Bayilik verilecek bölge ve iller: Marmara Bölgesi.

Arthur and Miller'de başlangıç bedeli 6 bin dolar

1999'da, Hollanda ve İngiltere ortaklığı ile kurulan Arthur and Miller'ın Türkiye Koordinatörü Ali Özlük, kurulduğu tarihten bu yana Türkiye'de hizmet veren markanın, eşi görülmeyen pek çok uygulaması olduğunu belirtti. Özlük: "Bayilik olarak İstanbul'da 5, Ankara, İzmir ve Bodrum'da 1'er tane franchise'ımız var. Haziran ayı itibariyle de, bölge bayiilikleri sistemini başlattık. Biz, butik anlayışına dayalı bir markayız. Hiçbir işletmeciyi 5 yıllık anlaşma yapmak için zorlamıyoruz. Süreyi 2 yıla düşürdük. Aldığımız ücretin karşılığında reklam bedeli ya da marka bedeli olarak bir ayrım yapmıyoruz. Çünkü markanın reklamı ve ofisin reklamı birbirinden ayrıdır. Sadece markanın reklamını yapmak yeni franchise'ları ilgilendirir. Bunun bedelini var olan franchise'lardan almak doğru değildir. Franchise olacak yeri, bazı caddelerin işlekliğine göre, 3. kata kadar uygun görebiliyoruz. 2 veya 3 bölümlü bir daire ya da bir iş merkezi olabilir. Tabela asılabilecek ya da cam giydirme yapılabilecek bir durumda olması lazım."

Başlangıç bedeli: 2 yıllık 6 bin dolar.
Gelirden pay: Her ay marka kullandırma bedeli olarak 750 TL
Bayilik verilecek iller: Türkiye geneli

Altın Emlak, temsilci satışından pay almıyor

İstanbul, Samsun, Kırklareli, Erzurum, Mersin ve Antalya da faaliyet gösterdiklerini belirten Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, bu yıl sonuna kadar 25 franchise amaçladıklarını söyledi. Erilkun, "Altyapı oluşturmak için, Anadolu şehirlerinden başladık. Sahip olduğumuz en büyük özellik, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı emlakçılık eğitimi vermeye yetkili tek kuruluş olmamız. Kurum içi eğitimlerimizde, lazer metreyle emlak metrekaresi ölçmeden, pazarlamanın ayrıntılarına, tapu işlelmelerine kadar her şeyi veriyoruz. Önümüzdeki günlerde emlak sektörü mortgage konusunda yeni uygulamalara maruz kalacak ve mortgage kurumları ayrı işletmeler olarak faaliyet gösterecek. Biz bakanlık yetki belgesine, mortgage yetki belgesini de eklettik. Bütün işlemleri kendi bünyemizde gerçekleştirme fırsatı yakalamış olacağız" dedi.

Başlangıç bedeli: 5 bin TL ile 10 bin TL arası
Gelirden pay: Temsilcilerin kendi satışlarından pay alınmıyor.
Aylık kullanım bedeli: 50 TL+KDV
Bayilik verilecek iller: Türkiye geneli

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4  |   5
ETİKETLER: gayrimenkul
http://www.yapi.com.tr/haberler/emlakcilikta-buyuk-degisim_82004.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Hem alıcıdan hem satıcıdan % 3 er komisyon bedeli çok fazla..Makul oran % 1 dir. Komisyon oranı yüksek olunca emlakçı enflasyonu ortaya çıkıyor. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!