Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

EMO Elektrik Dağıtım İhalelerinin İptali İçin Dava Açacak

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), İstanbul ve İzmir Bölgesi için yapılan elektrik dağıtım ihalesinin iptali için dava açacak. Oda başkanı Cengiz Göltaş, Odanın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre ihale sonuçlarının elektrik fiyatlarının artmasına neden olacağını söyledi.

bianet.org
EMO Elektrik Dağıtım İhalelerinin İptali İçin Dava Açacak

İstanbul Avrupa yakası ve İzmir-Manisa bölgesinde elektrik dağıtım ihalelerinde belirlenen rakamın "elektriğin pahalılaşmasına yol açacağını" söyleyen Elektrik Mühendisleri Odası iptal davasına hazırlanıyor.

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), İstanbul ve İzmir Bölgesi için yapılan elektrik dağıtım ihalesinin iptali için dava açacak.

Oda başkanı Cengiz Göltaş, Odanın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre ihale sonuçlarının elektrik fiyatlarının artmasına neden olacağını söyledi.

İstanbul Avrupa yakasının dağıtım ihalesini İş-Kaya MMEKA ortaklığı 2 milyar 990 milyon dolar (yaklaşık 4,5 milyar TL) ile kazandı. Bölgede 3,8 milyon abone bulunuyor.

İzmir ve Manisa bölgesini kapsayan Gediz Elektrik ihalesini de aynı grup 2 milyar dolar (yaklaşık 3,5 milyar TL) karşılığında aldı. Bu bölgede de 2,3 milyon abone var.

ODTÜ Eletrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Sevaioğlu, verilen rakamların "akıl ve mantık dışında" olduğunu söylemişti.

"Daha önce yapılan ihalelerde kayıp kaçak oranı çıktıktan sonra elektriğin fiyatı 10-12 sent aralığındaydı. Boğaziçi Elektrik Dağıtım ihalesinde ise rakam 16,62 sente yükseldi. Bu ihaleyi alan firmanın kendini, aboneyi, devleti, personelini çok zorlaması lazım. Bu ihalelerin acısını aboneler çekecek ve fiyatlar yükselecek." (EÜ)

 

ETİKETLER: ekonomi
http://www.yapi.com.tr/haberler/emo-elektrik-dagitim-ihalelerinin-iptali-icin-dava-acacak_81888.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!