Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Emsal Değerlere Değişim Yolda

Konutta KDV değişikliğinden sonra emsal değerler de değişecek.

yapi.com.tr
Emsal Değerlere Değişim Yolda

Maliye yılın başında konutta KDV sistemini değiştirdi. Lüks konutların daha fazla vergilendirildiği sistemde, şimdi de konutların vergilerinde esas alınan emsal değerler değiştirilecek. Radikal Gazetesi’nin haberine göre 2014 yılında bina, arsa ve arazilerden alınacak vergiye esas olacak değerler yeniden belirlenecek. Maliye sistemin nasıl işleyeceğini, takdir komisyonlarının nasıl oluşturulacağını, sokak sokak emsal değerler belirlenirken nelerin esas alınması gerektiğini belirledi. Takdir komisyonları çalışmalarını 1 Temmuz 2013 tarihine kadar sonuçlandıracaklar. Her mahalle, cadde, sokak değer bakımından farklı bölgeleri için ayrı ayrı değer tespit edilecek.

Değer bakımından farklı bölgelerin tespitinde, değeri birbirine eşit veya çok yakın olan (aynı veya benzer vasıfta bulunan) yerler bir bölge olarak belirlenecek. Bu bölgelerin geniş veya dar olmasını, değerleri arasındaki farklılıklar tayin edecek. Değerler arasındaki farklılıkların tespitinde; bu yerlerin genel kullanış biçimleri, başlıca bölge tipleri, bölgelerin nüfus ve yapı yoğunlukları, yerleşim alanlarının gelişme yön ve büyüklükleri, işyeri merkezlerine uzaklık ve yakınlıkları, ulaşım durumu, su, elektrik, doğalgaz ve kanalizasyon gibi altyapı hizmetlerinin olup olmadığı, imar planlarındaki durumu, topografik durumu ve turizm, sanayi, toplu konut, sit, rekreasyon gibi alanlar içerisinde bulunup bulunmadığı dikkate alınacak.

Uzmanlara sorulacak

Takdir işlemleri yapılırken gerekli olan hallerde teknik elemanlardan, bilirkişiden, arsanın konumu itibariyle gayrimenkul değerleme uzmanlıklarından veya gayrimenkul alım satım faaliyeti yapanlardan faydalanılacak. Asgari ölçüde değer tespitinde esas, her bir cadde, sokak veya değer bakımından farklı bölgedeki tüm arsalar için tek bir değer tespiti yapılacak. Turistik bölgelerde valilerce tespit edilecek parseller için ayrı değer tespiti yapılabilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/emsal-degerlere-degisim-yolda-_105605.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!