Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Enerji Konusunda Tek Ses Olarak Hareket Etmeliyiz"

Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen, Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) ve Uluslararası Ticaret Odası (ICC) iş birliğiyle düzenlenen B20 Enerji Forumu Swissotel'de başladı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, enerji konusunun çok önemli olduğunu belirtti.

yapı.com.tr/AA
"Enerji Konusunda Tek Ses Olarak Hareket Etmeliyiz"

Hisarcıklıoğlu, "Nerede yaşarsanız yaşayın, günlük yaşamın ve ticaretin kalbinde enerji bulunmakta. Devletleri küresel enerji gündemini uygulamaya koymaya yönlendirmeliyiz. Tek bir ses olarak hareket etmeliyiz" dedi.

Moderatörlüğünü B20 Türkiye Şerpası Sarp Kalkan'ın yaptığı forumun açılış konuşmasını gerçekleştiren Hisarcıklıoğlu, forumda G20 için hazırlanacak bildiri konusunda çalışmaların gerçekleştirileceğini söyledi.

Hisarcıklıoğlu, IEA'nın kendilerine içerik geliştirmede çok yardımcı olduğunu, bu yıl Türkiye'nin başkanlık yaptığı G20'nin yatırım, uygulama ve dahil etme konularına odaklandığını, B20 olarak kendilerinin de bunları izlediğini anlattı.


Küresel ekonomideki gerçek sorunlara hitap etmek istediklerini kaydeden Hisarcıklıoğlu, bu yüzden G20 ve G20 olmayan ülkeleri sürece dahil ettiklerini, hem büyük hem küçük işletmelere yer verdiklerini vurguladı.

Hisarcıklıoğlu, "Şuna inanıyorum ki konumuz en önemli konu. Nerede yaşarsanız yaşayın, günlük yaşamın ve ticaretin kalbinde enerji bulunmakta. Devletleri küresel enerji gündemini uygulamaya koymaya yönlendirmeliyiz. Tek bir ses olarak hareket etmeliyiz. B20 böyle bir birlik olarak gerekli tavsiyeleri sunabilir. B20, G20 ülkelerinin dikkatini çekebilir. B20 tavsiyeleri kolaylıkla uygulanabilir" diye konuştu.

"Etkin bir bildiri hazırlayacağız"

Enerjinin karmaşık bir konu olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlı, başarıya ulaşmak için harekete geçmeleri gerektiğini, bu yüzden katılımın önemli olduğunu, katılımcılardan gelecek geri bildirimle G20 liderleri için etkin bir bildiri hazırlayacaklarını söyledi.

Hisarcıklıoğlu, bu tür platformların bilgi paylaşımı için önemli olduğunu belirterek, "Umarız B20 Türkiye ve bugünkü forum yeni fırsatlar getirir. Tabi ki enerji konusundaki zorlukların bir gecede hallolamayacağını biliyorum ama bizler bu konulara birlikte eğilirsek ilerleme kaydedebiliriz" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/enerji-konusunda-tek-ses-olarak-hareket-etmeliyiz_135299.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!