Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Enerji Sektörüne Yönelik Yeni Torba Yasa Hazırlanıyor

Büyük bölümü enerji sektörüne ilişkin düzenlemelerden oluşan geniş kapsamlı torba yasa teklifinde lisanssız elektrik üretimi, enerji verimliliği ve şarj istasyonlarına yönelik hükümler yer alacak.

yapi.com.tr
Enerji Sektörüne Yönelik Yeni Torba Yasa Hazırlanıyor

Hükümetin hazırlığını yaptığı geniş kapsamlı torba teklifin büyük bölümünü enerji sektörüne ilişkin düzenlemeler oluşturuyor. Halen üzerinde çalışılan teklifte, sanayiden tarıma kadar birçok bakanlıkla ilgili hüküm olması da bekleniyor. Teklif, elektrik faturalarında TRT payının kaldırılmasını sağlarken, vatandaş 3 milyar liralık bir yükten kurtulacak. Elektrikli araçlar için şarj istasyonları kurulmasının da alt yapısı oluşturuluyor.

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre; üzerinde çalışmalar süren torba paket, bir ay içerisinde yasalaştırılacak. Bakanlıkların talep ettiği çok sayıda düzenleme incelenerek, torbanın genel çerçevesi çizilmeye çalışılıyor. Paketin enerjiyle ilgili bazı hükümleri şunlar: “Düzenlemeden sonra Elektrik faturalarına TRT Payı yansıtılmayacak. Elektrik kurumu dışında elektrik üreten özel kurumlarla ilgili düzenleme yapılacak. Lisansız üretim tesislerinin dağıtım sistemi yanı sıra iletim tesislerini de kullanmasına imkan sağlanacak. Enerji verimliliği uygulaması destekleri, tarım ve hizmet sektörüne de kullanılacak. Bu alanda üretim yapanlar, hibe veya faiz indirimi gibi desteklerden yararlanacak. Elektrikli araçlar için şarj hizmetinin sunulması ve şarj istasyonlarının kurulması için alt yapı oluşturulacak. Ruhsatların verilmesi, benzin istasyonlarındaki gibi yasal alt yapısının oluşturulması, kurulum ve işletilmesini sağlayacak maddeler olacak.”

Torba teklifte, TRT Gelirleri, Doğal Gaz Piyasası, Sıvılaştırılmış Petrol Gazları Piyasası, Elektrik Piyasası, Türk Petrol kanunlarında ve Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Elektrik Enerjisi Üretimi Amaçlı Kullanımına İlişkin Kanun’da değişiklikler, Kamulaştırma, Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri, İmar, BOTAŞ’ın bölünmesine ilişkin hükümlerin de bulunması bekleniyor.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/enerji-sektorune-yonelik-yeni-torba-yasa-hazirlaniyor_187989.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!