Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Enerjisa, 121 Mw Gücündeki İncir Hes'i Devraldı

Enerjisa Enerji Üretim A.Ş., 121 megavat (mw) gücündeki ''İncir Hidroelektrik Santralini (HES)'' devraldı. Enerjisa'dan yapılan açıklamada, Siirt ili sınırları içerisinde kurulacak olan İncir HES'in üretim lisansını elinde bulunduran İBA Elektrik Üretim Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin hisselerinin Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK)

yapi.com.tr / AA
Enerjisa, 121 Mw Gücündeki İncir Hes'i Devraldı

Enerjisa Enerji Üretim A.Ş., 121 megavat (mw) gücündeki ''İncir Hidroelektrik Santralini (HES)'' devraldı. Enerjisa'dan yapılan açıklamada, Siirt ili sınırları içerisinde kurulacak olan İncir HES'in üretim lisansını elinde bulunduran İBA Elektrik Üretim Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin hisselerinin Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) onayı uyarınca devralındığı bildirildi.

Açıklamada, 121 mw gücündeki İncir HES'in 49 yıllığına üretim lisansına sahip olduğu, ve 2015 yılında devreye alınması planlanan santralde 370 gigavatsaat (GWh) enerji üretileceği ifade edildi.

Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Selahattin Hakman, Enerjisa'nın üretim portföyünün stratejik avantaj yaratacak şekilde çeşitlendirildiğini belirterek, şunları kaydetti:

''İncir HES'in de portföye eklenmesiyle işletmede olan, inşa halinde ve mühendislik çalışmaları süren lisanslı projelerimizin toplam kurulu gücü 3 bin 328 megawata ulaştı. Bu portföye ek olarak, toplam kurulu gücü bin 35 mw olan projelerimiz ise lisans başvurusu aşamasındadır''.

ETİKETLER: enerji
http://www.yapi.com.tr/haberler/enerjisa-121-mw-gucundeki-incir-hesi-devraldi_86099.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!