Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Erdoğan Gezi Heyetiyle Görüşecek!

Taksim Gezi Parkı protestolarında yarın önemli bir görüşme gerçekleşecek. Başbakan Erdoğan ile Gezi Parkı temsilcileri biraraya gelecek. Hükümet’in, Gezi Parkı’na ilişkin görüşlerini alacağı grubun, olaylar nedeniyle bazı valilerinin görevden alınması ve protestocuların serbest bırakılması taleplerine olumlu karşılık verilmeyeceği belirtildi.

yapi.com.tr
Erdoğan Gezi Heyetiyle Görüşecek!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu dün 6.5 saatlik bir toplantı yaptı. Toplantının olağandan uzun sürmesi, Gezi Parkı olaylarının detaylı şekilde masaya yatırılmasından kaynaklandı. Toplantı sonrası açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, olaylara ilişkin İçişleri Bakanlığı bürokratlarınca bir sunum yapıldığını ifade ederek, yasadışı eylemlere kesinlikle izin verilmeyeceğini söyledi.

Gezi Parkı’na ilişkin diyalog yollarının açık olduğunu vurgulayan Arınç, Başbakan Erdoğan ile Gezi Parkı Heyeti arasında yapılacak görüşmeye ilişkin şunları söyledi: “İyi niyetle başladığı söylenen eylemler konusunda eğer konu çevre duyarlılığı ise eğer konu insan haklarıysa eğer konu demokrasi ise bunları konuşmak ve muhataplarımızla tartışmayı gerçekten isteriz. Sayın Başbakanımızın bu olayların başında bulunan, yani ilk günlerden beri bulunan bazı toplulukların talepleri üzerine kendilerine randevu vermiş. Zannediyorum bir kısmıyla çarşamba günü görüşmeler yapacaktır, bir kısmıyla farklı zamanlarda biraraya gelecektir. Onlara işin gerçeği anlatılacak, onların da düşünceleri Sayın Başbakanımız tarafından dinlenecektir. Yine bizlere, bakanlarımıza bu konuda gelebilecek tüm taleplerin de demokratik olgunlukla karşılayabileceğimizi ifade edebilirim.”

Görüşme heyetinde kimler var?

Başbakan Tayyip Erdoğan ile yarın görüşecek heyetin içinde Korhan Gümüş, Betül Tanbay, Oral Çalışlar ve Osman Kavala gibi isimlerin olduğu öne sürüldü. Mimar Korhan Gümüş ve Boğaziçi Üniversitesi’nden Betül Tanbay Taksim Dayanışma’nın 85 alt bileşini içinde yer alan Taksim Platformu’nu temsil ediyorlar. Taksim Dayanışması’ndan Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhçu (daha önce Bülent Arınç ile görüşen heyetin içindeydi) ‘Sayın Başbakan kendisine yeni muhataplar bulmaya çalışıyor. Sözü edilen heyet içinde Taksim Dayanışma yok. Bize henüz böyle bir teklif gelmedi. Günlerdir toplantılar yapıyoruz, bizim taleplerimiz belli; Gezi Parkı’na yapılacak hiçbir inşai faliyete ‘evet’ demeyiz. Taksim Meydanı’nın özellikle hastane ve kamu hizmetlerinin yapılabilmesi için normalleşme süreci konusunda bir takım kararlar aldık. Bunu da çarşamba günü kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

Bu sabah polis Taksim’e girdi

Hükümet kanadından gelen açıklamanın ardından Taksim güne polis müdahelesi ile başladı. Gümüşsuyu Caddesi'nde toplanan çok sayıda çevik kuvvet ekibi, saat 07:30'da TOMA ve Akrep eşliğinde Taksim Meydanı'na girdi. Radikal Gazetesi’nin haberine göre polis sürekli olarak "Hiçbir şekilde Gezi Parkına Müdahale Yapılmayacak. Amacımız anıt çevresine düzenleme yapmaktır" şeklinde anons yapıyor. Vali Hüseyin Avni Mutlu da Gezi'ye müdahale edilmeyeceğini açıkladı. Şu anda Taksim Anıtı'ndaki ve AKM'deki pankartlar kaldırılıyor.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/erdogan-gezi-heyetiyle-gorusecek-_109581.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!