Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Erkal: Kentlerin Mimari Sorunlarının Çözümünde Bireylere de Görev Düşüyor




Türkiye Büyük Millet Meclisi Çevre Komisyonu Başkanı A.Münir Erkal, şehirdeki sorunların çözümü konusunda yönetimlere olduğu kadar bireylere de büyük sorumluluklar düştüğünü kaydetti. İnsan yerleşimlerinin sağlıklı, güvenilir ve sürdürülebilir ortamlar durumuna getirilmesinin dünyanın öncelikli sorunları arasında yerini aldığını ifade eden Erkal, “Bireylerin eğitim, sağlık, iletişim ve ulaşım gibi tüm ihtiyaçlarına cevap verecek kentlerin, bilinçli ve sağlıklı kuşakların yetişmesini mümkün kılacağını vurguladı. Nüfusun hızla artması, tarihi, kültürel ve çevresel değerleri dikkate almayan çarpık yapılaşma, altyapı yetersizliği ve kırsal alandan göç gibi kimi sorunların kentlerin gelişimini yavaşlattığını belirten Erkal, bu durumun bireylere sağlıklı yaşam imkanlarının sunulmasını engellediğini söyledi.

Kentlerin sorunlarının çözümü noktasında yönetimlere olduğu kadar bireylere de büyük sorumluluklar düştüğünü ifade eden Erkal, “İnsanlığın oluşturduğu birikimlere mekan olan ve bu birikimlerin kuşaktan kuşağa taşınmasını sağlayan kentlerimizi, geleceğin sağlıklı, güvenli, ekolojik kentleri olarak kurma konusunda mimarlık mesleğinin de önemli görev ve sorumlulukları bulunmaktadır.” dedi.

Türkiye’nin kimlikli ve uygarca kentleşmenin ve gelişmenin en önemli kaynağını oluşturan zengin mimarlık kazanımlarına ve değerlerine sahip bir ülke olduğuna işaret eden Erkal, “Zengin mimarlık ve kültür mirasımızın hem geçmişin belgeleri olarak hem de geleceğe dönük kaynaklar olarak bu değerlere sahip çıkılmalı ve korunması için azami çaba gösterilmelidir. İnsanlık tarihi ile başlayan mimarlık, kentlerin planlayıcısı ve uygarlık birikiminin kültürel kimliğin taşıyıcısı olarak süreç içerisinde yerini almıştır.” şeklinde konuştu.

Erkal şunları kaydetti: “Taşıdığı misyon itibariyle geleceğin sağlıklı ve güvenli kentlerinin kurulması yanında uygarlığın zor ve karmaşık bir süreçten geçtiği günümüzde çok kültürlülüğün tarihi ve doğal çevrenin korunması, kültürler ve sosyal tabakalar arasında köprülerin kurulması, ekolojik toplumun oluşması gibi insanlık açısından hayati öneme sahip konularda sorumluluğun bilincinde bir meslek olarak mimarlığın toplumsal, kültürel, çevresel ve geleceğe dönük sorumlulukları giderek artmaktadır. Bu nedenle mimarlık mesleği ve mimarlar kentleşme politikalarında hak ettiği yerlerini almalıdır.”


http://www.yapi.com.tr/haberler/erkal-kentlerin-mimari-sorunlarinin-cozumunde-bireylere-de-gorev-dusuyor_96113.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!