Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

YEM Yayın’dan ‘Sürdürülebilir Mimarlık’ Kitabı




Mimarlık, şehircilik, peyzaj tasarımı, endüstri ürünleri tasarımı ve sanat konu başlıkları altında 1973 yılından bu yana yayıncılık hayatını sürdüren YEM Yayın tarafından yayımlanan 'Sürdürülebilir Mimarlık' kitabı; doğal kaynakların hızla tüketilmesinden yapı sektörünün doğrudan ya da dolaylı olarak sorumlu olduğu gerçeğinden yola çıkarak, giderek daha geniş kitleler tarafından benimsenen sürdürülebilir mimarlık olgusunu geniş bir çerçevede ele alıyor.

Kitabın yazarı Ayşin Sev, sürdürülebilirliğin durağan bir kavram olmayıp, tarihsel perspektif içinde toplumsal, ekonomik, sosyal ve kültürel koşullara bağlı olarak değişkenlik gösterdiğini vurguluyor. Yazar kitapta, doğaya karşı değil, doğayla birlikte yaşamanın yollarını aramak ve çözüm geliştirmek gibi temel varlık sorunlarından yola çıkarak günümüz tasarımcılarının, günün ekonomik, sosyal ve çevresel zorunluluklarının altından kalkabilmek için sağlıklı yapılar ve yapılanmış çevreler tasarlamak ve yaşam kalitesini artırmak gibi temel kaygılarla tasarım yapma zorunlulukları olduğunu vurguluyor.

Yazar Ayşin Sev kitapta, sürdürülebilir kalkınma, sürdürülebilir mimarlık ve yapım, sürdürülebilir yapı malzemeleri, yüksek yapılarda sürdürülebilirlik kavramlarını tüm dünyadan çağdaş yapı örnekleri eşliğinde irdeliyor.

Doğal ve yapılı çevre arasındaki dengeyi yeniden kurmaya yönelik olarak, önceleri 'yeşil tasarım', 'ekolojik mimarlık' gibi tanımlar altında gelişen 'sürdürülebilir mimarlık', gerçekte yeni bir kavram olmayıp, insan faaliyetlerinin neden olduğu çevresel bozulmalara tepki olarak ortaya atılmış, mimarlığın yeniden kavramsallaştırılmasından oluşuyor.

30 yıllık bir geçmişi olan 'sürdürülebilir kalkınma' kavramı, artık yerel, ulusal ve uluslararası düzeylerde kabul görmektedir. Aşırı büyümenin sonucunda çevresel etkileri azaltan önlemleri almak zorunluluğu ile artık yüz yüze gelinen bu noktada, yeryüzü üzerinde tek bir türün baskın egemenliğinin sonucu olan tüm sorunlar, evrensel çözümlerin arayışını zorunlu kılmaktadır.

YEM'de sürdürülebilirlik ve ekoloji

Yapı-Endüstri Merkezi (YEM), mimarlıkta ekoloji ve sürdürülebilirlik alanlarında kitlesel farkındalık yaratmak için 2008 yılından bu yana düzenli olarak etkinlikler gerçekleştirmektedir. Sürdürülebilir Mimarlık kitabının yanı sıra bu yıl; YAPI Dergisi Nisan 2009 sayısı ile birlikte hazırlanan 'Yapıda Ekoloji' eki ve yeşil binaların, finansman, tasarım, mühendislik, planlama boyutlarıyla ele alınacağı 16 Nisan 2009 tarihinde gerçekleştirilecek EKODesign 2009 Konferansı’yla bu konuda yapılan çalışmalar devam etmektedir.

Sürdürülebilir Mimarlık

YEM Yayın
Yazar: Ayşin Sev
22 x 28 cm
Renkli ve kuşe baskı 224 sayfa
Karton kapak 


http://www.yapi.com.tr/haberler/yem-yayindan-surdurulebilir-mimarlik-kitabi_96097.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!