Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Eski Bakanın Kanal Güzergahındaki Arazisi İmara Açıldı

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın tartışmalı proje Kanal İstanbul güzergahında aldığı ‘tarla’ vasfındaki arazi, proje planlarının onaylanmasıyla birlikte kesin olarak imara açıldı.

yapi.com.tr
Eski Bakanın Kanal Güzergahındaki Arazisi İmara Açıldı

Tüm tepkilere ve uzmanların uyarılarına karşın Kanal İstanbul süreci devam ediyor. Projede, çevresi imara açılarak kurulacak Yenişehir’in 1, 2 ve 3’üncü etaplarının planlama süreci sona ermişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde İmar Kanunu’nun 18. Maddesi hükümlerince hazırlanan imar uygulamasını onaylandığını duyurdu ve kadastro cetvelini askıya çıkardı. İtirazlar 17 Şubat’a kadar yapılabilecek. Bu cetvelle arsa tapuları ve parsellerin son hali belirleniyor.

Gazete Duvar’dan Hazal Ocak’ın haberine göre; güzergahta en çok merak edilen arazilerden biri de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın 2012 yılında aldığı ‘tarla vasfındaki araziydi. Yenişehir’in planlarının belirlenmesiyle Albayrak’ın arazisi de ‘tarla’ alanından konut + ticaret alanına alınmıştı. Araziler değerlenmişti. Konut, alışveriş merkezi, otel, konaklama tesisi gibi yapılar inşa edilebilecek hale gelen arazi, imar uygulamasının onaylanmasıyla da kesin olarak imara açılmış oldu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/eski-bakanin-kanal-guzergahindaki-arazisi-imara-acildi_189036.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!