Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Eski Plan İptal Edildi, Yeni Plan Gönderildi

Kuşadası’nda büyük itirazlara neden olan ve iptal edilen eski planın yerine Bayındırlık ve İskân Bakanlığı tarafından onaylanan yeni “Kuşadası Limanı ve Yanaşma İskelesi Uygulama İmar Planı” Kuşadası Belediyesi’ne gönderildi. Kuşadası Belediyesi’nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre; limanla ilgili iptal edilen ilk imar planı, balıkçı

yapi.com.tr
Eski Plan İptal Edildi, Yeni Plan Gönderildi

Kuşadası’nda büyük itirazlara neden olan ve iptal edilen eski planın yerine Bayındırlık ve İskân Bakanlığı tarafından onaylanan yeni “Kuşadası Limanı ve Yanaşma İskelesi Uygulama İmar Planı” Kuşadası Belediyesi’ne gönderildi.

Kuşadası Belediyesi’nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre; limanla ilgili iptal edilen ilk imar planı, balıkçı barınağının doldurulmasını, limanın içerisindeki mevcut alışveriş merkezine ek olarak yeni alışveriş merkezi ile limana üçüncü iskelenin yapılmasını ön görüyordu. Söz konusu planın Kuşadası Belediyesi’ne gönderilmesi üzerine, Kuşadası Liman Platformu kurulmuş ve platform tarafından imza kampanyası başlatılarak, toplanan 14 bin 283 imza Bayındırlık ve İskân Bakanlığına gönderilmişti. Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün limanla ilgili kırmızı çizgileri açıklamış, balıkçı barınağının doldurulmasına ve yeni alışveriş merkezi yapılmasına asla izin vermeyeceklerini söylemişti.

Bu arada Kuşadası Ticaret Odası’nın girişimiyle bir uzlaşma toplantısı gerçekleşmiş, toplantıya Kuşadası Belediyesi ve Liman Platformu ile Ege Ports’un yanı sıra oda ve derneklerin temsilcileri, bakanlık müsteşarı ve AKP’li Aydın Milletvekilleri katılmıştı. Toplantıdan Ankara’da uzlaşma toplantısı yapılması kararı çıkmıştı.

Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve limanı işleten Ege Ports firmasının yetkilileri, Bayındırlık ve İskân Bakanlığı yetkililerini nezaretinde Ankara’da üç kez bir araya gelmelerine rağmen, anlaşmaya varılamamış, ancak toplantı sonunda bakanlığın yeni bir plan yapabileceği yetkililer tarafından belirtilmişti.

Ankara toplantılarında bakanlık yetkililerinin ‘yeni plan yapılabilir’ değerlendirmesi üzerine hazırlanan yeni imar planının Kuşadası Belediyesine gönderilmesi nedeniyle yeniden toplanan Kuşadası Liman Platformu, planla ilgili ilk görüşmesini yaptı. Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün’ün çağrısı üzerine bir araya gelen Kuşadası Liman Platformunun toplantısında ele alınan yeni imar planıyla ilgili olarak yapılacak görüşmelerin ardından gerekli itirazlarda bulunulması kararlaştırıldı.

Toplantının ardından bir açıklama yapan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün şöyle konuştu: “Liman platformu çağrımız üzerine toplandı. Ardından 25 belediye meclis üyemizin çağrıldığı bir toplantı daha yaptık. Bayındırlık ve İskân Bakanlığı, 28 Ekim 2010 tarihinde onaylayıp gönderdiği, ancak Kuşadası halkının itiraz ettiği planı iptal etti. Yerine hazırladığı yeni imar planını onaylayıp gönderdi. Yeni planda balıkçı barınağımız Ege Ports tarafından otopark olarak kullanılmak üzere yine doldurulmuş. Sadece balıkçı barınağının doldurulmasıyla elde edilecek söz konusu alanlarda yapılması düşünülen ve ilk planda yer alan işyerleri iptal edilmiş. Yeni planda ayrıca liman içindeki mevcut kapalı alan metrekarelerinde ilaveler görülüyor. Ayrıca mahkemece yıkımına karar verilen mevcut işyerleri de bu plana işlenmiş. Kuşadası Belediyesi olarak gerek liman platformu bileşenleri gerekse sivil toplam örgütleri ve turistik çarşı esnafımızdan alacağımız görüşler çerçevesinde stratejimizi kısa süre içerisinde açıklayacağız. Bir gerçek var ki; balıkçı barınağının doldurulup otopark alanı olarak kullanılmasına olur vermemiz mümkün değildir. Bu konudaki itirazlarımızı yasal süreç içerisinde bakanlık yetkililerine ileteceğiz. Amacımız Kuşadası’nın değerlerinin hiçe sayılmasını ve halkın menfaatlerinin göz ardı edilmesini engellemektir” dedi.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/eski-plan-iptal-edildi-yeni-plan-gonderildi_85823.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!