Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Evler Yine Dere Yatağına mı Yapılacak?

Sel nedeniyle 41 evin yıkıldığı Babaçay köyünde evlerin yine dere yatağına yapılmak istendiği iddia edildi.

yapi.com.tr
Evler Yine Dere Yatağına mı Yapılacak?

Ege ve Akdeniz’de yangınlar, Karadeniz’de ise seller yurttaşları evsiz bıraktı. Evi, işyeri, ahırı yangın ve sel felaketlerinin ardından zarar gören afet mağdurları ne olacağından bihaber. Öte yandan yurttaşlar, iktidarın afetlerden ders çıkarmadığını ve evleri dere yataklarına kurmak istediklerini söylüyor.

BirGün’den Yaren Çolak’ın haberine göre; Sinop’un Ayancık ilçesindeki Babaçay köyünde 41 ev selden yıkıldı. Köy sakini Serkan Şen, söz konusu evlerin yerine yapılacak binalar için belirsizlik olduğunu söyledi: “Aradan 14 gün geçti, hâlâ hiçbir yetkili gelip bizimle konuşmadı. Ne olacak bilmiyoruz. Muhtarın dediğine göre site yapılacakmış ancak yetkili kimseden açıklama yok. Köy yerinde köylünün tavuğu, ahırı, bahçesi olur. Orada site gibi bir şey yaptığında köylü olmuyoruz ki.”

Daha öncede bölgede sel felaketi yaşandığına dikkat çeken Şen, evlerin yine dere yatağına yapılmak istendiğini kaydetti: “3-4 defa afet görmüş yerde tekrar ev yapılmak isteniyor. Ne kadar set yapsak olmaz. Selin önünde set durmaz. Konteynerleri de oraya koydular. Hepimizi toplayıp taleplerimizi dinleyip, yapmalıydılar. Ancak sesimiz duyulmuyor. Köyün neredeyse yüzde 80’i orada yaşamak istemiyor. Afet bölgesine tekrar ev yapılmak istenmesi nasıl bir şey ben bunu kabul etmiyorum.”

Yangın bölgesinde de durum belirsiz
Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Osmaniye köyünde evi küle dönen Selahattin Aydın da yangının üzerinden bir ay geçmesine rağmen evlerine ne olacağına dair bilgi verilmediğini dile getirdi: “Yapılacak evlerin yüzde 60’nı devlet, yüzde 40’ını da biz ödeyeceğiz deniyor. Ben nasıl ödeyeyim? Evim, kovanlarım, çamlarımız yandı. TOKİ’den kimse gelip bana bir öneri sunmadı.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/evler-yine-dere-yatagina-mi-yapilacak_186740.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!