Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Güneşe Selam, Hayata Şükran

Eyüboğlu için Son Görev...

İstanbul’da pazartesi hayata gözlerini yuman Mualla Eyüboğlu için dün Teşvikiye Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Köy enstitülerinin mimarı olan Eyüboğlu’nu son yolculuğuna kardeşi Mustafa Eyüboğlu ve yakını Topkapı Sarayı Müze Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın yanı sıra çok sayıda akademisyen uğurladı.

Milliyet Gazetesi
Eyüboğlu için Son Görev...

Kalp yetmezliği nedeniyle 90 yaşında yaşamını yitiren Türkiye’nin ilk kadın mimarlarından Mualla Eyüboğlu’nun cenazesi dün törenle toprağa verildi. İstanbul’da pazartesi hayata gözlerini yuman Mualla Eyüboğlu için dün Teşvikiye Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Köy enstitülerinin mimarı olan Eyüboğlu’nu son yolculuğuna kardeşi Mustafa Eyüboğlu ve yakını Topkapı Sarayı Müze Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın yanı sıra çok sayıda akademisyen uğurladı. Ressam ve şair Bedri Rahmi Eyüboğlu ile yazar Sabahattin Eyüboğlu’nun kız kardeşi de olan Eyüboğlu’nun cenazesi öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Topkapı Merkezefendi Mezarlığı’na defnedildi.

Harem Dairesi’ni restore etti

Erzurum Aziziye’de 1919’da doğan Mualla Eyüboğlu, 1942’de Güzel Sanatlar Akademisi Mimari Bölümü’nden mezun oldu. Köy enstitüleri programında görev alan ağabeyi Sabahattin Eyüboğlu ve İsmail Hakkı Tonguç başta olmak üzere öncü isimlerle birlikte, köy enstitüsünde mimar, inşaat sorumlusu, öğretmen olarak çalışan Eyüboğlu, başta Rumelihisarı ve Topkapı Sarayı Harem Dairesi olmak üzere çok sayıda tarihi eserin restorasyonunu yaptı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/eyuboglu-icin-son-gorev-_71582.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!