Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Fetihtepelilerden Yeni İmar Planlarına İtiraz

Rantsal dönüşüme karşı aylardır mücadele eden Fetihtepeliler, Beyoğlu Belediyesi önünde toplanarak yeni imar planlarına itiraz etti. Belediye önünde yapılan açıklamada, yeni planların mahkemenin iptal ettiği eski imar planların aynısı olduğu vurgulandı.

yapi.com.tr
Fetihtepelilerden Yeni İmar Planlarına İtiraz

İstanbul Beyoğlu’ndaki Fetihtepe’de ‘rantsal dönüşüm’ ısrarına yurttaşların tepkisi sürüyor. Kentsel dönüşüm için oluşturulan imar planları halkın itirazları sonucu mahkeme kararıyla iptal edilmişti. Yeni imar planlarında ise mahkemenin verdiği kararın göz önüne alınmadığını vurgulayan Fetihtepeliler AKP’li Beyoğlu Belediyesi önünde bir kez daha toplandı. Bölge halkı, hazırlanan yeni imar planlarının iptal edilen bir önceki planın aynısı olduğunu belirterek planlara itiraz edilmesi için çağrı yaptı.

BirGün’de yer alan habere göre; yapılan basın açıklamasında bölge halkına danışılmadan yapılan herhangi bir imar planını kabul etmeyeceklerini belirten Okmeydanı Çevre, Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkan Yardımcısı Rüstem Karakuş, “Eski planı noktası, virgülünü değiştirerek yeniden yaptılar. Bugüne kadar halk tarafından olumsuz karşılanmış, mahkeme kararıyla iptal edilmiş planı yeni baştan ortaya koymak, kimseye danışmadan apar topar bunu yapmak açıkça bir hukuksuzluk örneğidir. Beyoğlu Belediyesi’nin bu hukuksuz tavrını protesto için buradayız. Defalarca geri çevrilmiş planı kimseye danışmadan yeni baştan ortaya koymak açıkça bir hukuksuzluk örneğidir. Plana yeni baştan itiraz ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Mahkeme kararlarına aykırı
Belediye binasının önünde toplanan halk, imar planlarına ilişkin itirazlarını dilekçeyle de belediyeye iletti. Yurttaşların 19 Temmuz’a kadar itiraz dilekçesi verebileceği öğrenilirken verilen dilekçede yeni imar planındaki eksiklikler şu şekilde ifade edildi: “Kurumunuz bir taraftan SİT statüsünde olan alanları, Koruma Kurulu onayını yük görerek, planlama alanı dışında bırakmış diğer taraftan bu alanlara ilişkin kararlar geliştirmiştir. Diğer taraftan alandaki mevcut işletmelere yönelik herhangi bir analiz içermeyen plan, herhangi tasnif sınırlandırma olmadan alanda imalat depolama faaliyetini kısıtlamaktadır. Alandaki işletmelerin önemli bir kısmının imalat faaliyetinde bulunduğu dikkate alındığında plan içerisinde hangi tür ve ölçekte kısıtlanacağı, kısıtlanma gerekçesi açıklanmadan tamamının kısıtlanması mahkeme kararlarına aykırıdır.”

Nereye hangi süreçle gidileceği belirsiz
İtiraz dilekçesinde bölgede yaşayan ve hayatını ticari faaliyetlerle sürdüren esnaf ve zanaatkarlara dair de “Bu durum halihazırda alanın önemli bir bölümünde ticari faaliyetle hayatını sürdüren esnafın/ zanaatkarın Kaptanpaşa, Mahmut Şevket Paşa, Keçecipiri mahallelerinde yaşayamaz hale gelmesine; imalat sektörünün bölge dışına atılması nedeniyle; plan işgücünün sektörel değişimine yönelik önlemler-öneriler de getirmediğinden; mahalledeki yerleşik nüfusun önemli bir bölümünün bölgeden uzaklaştırılmasına neden olacaktır. Bölgeden uzaklaştırılan toplum kesimlerinin nereye gideceği, hangi süreçle gideceği belirsizdir.” denildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/fetihtepelilerden-yeni-imar-planlarina-itiraz_191357.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!