Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Fikirtepeliler Haklarını İstiyor

Fikirtepe’de bitmeyen projeleri devralan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yıkımlara başlıyor. Yıllardır mağdur olan yurttaşlar ise “Eğer bakanlık bu projeleri devraldıysa haklarımızı bakanlık vermeli” diye konuşuyor.

yapi.com.tr
Fikirtepeliler Haklarını İstiyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca İstanbul Fikirtepe’de yürütülen kentsel dönüşüm projesinde, tahliye için yurttaşlara tanınan 150 günlük yasal süre sona erdi. Mağdur yurttaşların talebi üzerine sürüncemede kalan projeleri devraldıklarını hatırlatan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedad Gürgen, mahallede elektrik, su ve gazı keserek tam kapsamlı yıkım çalışmalarına başlayacaklarını söyledi. Gürgen, “2 sene içerisinde Emlak Konut marifetiyle projelerimiz bitecek ve anahtarlar teslim edilecek” dedi.

BirGün’den Umut Serdaroğlu’nun haberine göre; yıllardır mağdur edilen Fikirtepeliler ise “Eğer bakanlık tarafından bu projeler devralındıysa hakkımız olan da bakanlık tarafından bize verilmeli.” diyor.

Bakanlık yetkilisi Gürgen’in sözünü ettiği ‘sürüncemede kalmış’ projelerden biri de Brooklyn projesi. Yurttaşlar açtıkları davayı kazanmalarına karşın hâlâ mağdur. Şimdi projeyi bakanlık devralmış durumda. Ama bu durum, mağdurların endişelerini gidermeye yetmiyor.

Leke Fikirtepe Platformu Sözcüsü Engin Akgüzel, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Brooklyn projesini devraldıktan sonra müteahhitlere ödeme yapacağını ama asıl mağdur olan yurttaşların hakları için hiçbir yaptırım uygulamayacağını söyledi.

Bakanlığın hiçbir şekilde mağdurların taleplerini kabul etmediğini belirten Akgüzel, yurttaşların son çare olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı’na dava açma kararı aldıklarını aktardı. Akgüzel’in verdiği bilgilere göre hâlihazırda bir dava açıldı; ancak başka davalar da açılacak gibi görünüyor.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/fikirtepeliler-haklarini-istiyor_187610.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!