Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Filyos Çayı'ndan Kum Çekiliyor

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'ndeki Filyos Çayı'nda, kum ve çakıl ocaklarının kum alması nedeniyle derinliğin her geçen gün artması, çay suyu ile bahçe ve tarlalarını sulayan köylülerin tepkisini çekti.

yapi.com.tr
Filyos Çayı'ndan Kum Çekiliyor

DHA'nın haberine göre, Karadeniz'e dökülen çay yatağının kenarındaki Erenköy, Kayıkçılar, Geriş, Kayabaşı ve Üstburgu Köyü ile Bakacakkadı Beldesi'nde yaşayan ve geçimlerine tarımla sağlayanlar, Filyos Çayı yatağından kum ve çakıl alınmasına tepki gösterdi. Yıllardan bu yana su motorları yardımıyla çaydan sağladıkları suyla bahçe ve tarlalarındaki ürünleri sulayan köylüler, derinliğin artmasına yol açan çay yatağından kum alınmasının buna engel olduğunu söyledi. Özellikle son 5 yılda kum ve çakıl ocaklarının çay yatağından yoğun olarak kum aldığını ifade eden köylülerden 40 yıllık çiftçi Celal Derin, şöyle konuştu:

"Kum ve çakıl ocakları suyu aşağıya indiriyor sürekli. Biz eskiden 3 metreden su alırken şimdi 14 metreye kadar indi su. Motorlarla su çekiyorduk ancak, su çok derinde olduğu için şimdi motorların gücü yetmiyor. Evimin önündeki 5 moturu kuyu açarak aşağı indirdik ama yine de su çekmiyor. Susuzluktan bahçe, ağaçlarımız kuruyor. Ürün alamıyoruz. Artık bu kum çakıl ocaklarının denetlenmesi gerekiyor."

http://www.yapi.com.tr/haberler/filyos-cayindan-kum-cekiliyor_112182.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!