Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Filyos Projesi'yle İlgili Gelişmeler Umut Verici"

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Salih Demir, Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde hayata geçirilmesi beklenen Filyos Projesi kapsamında 14 milyar dolara ulaşan yatırımlar için yer tahsisi bekleyen firmalar olduğunu bildirdi.

yapi.com.tr / AA
"Filyos Projesi'yle İlgili Gelişmeler Umut Verici"

Mehmet Salih Demir yaptığı yazılı açıklamada, Osmanlı padişahı 2. Abdülhamit döneminden itibaren uygulamaya konulması beklenen Filyos Projesi'yle ilgili gelişmelerin umut verici olduğunu, yatırımlar konusunda sonuca varılmasının beklendiğini belirtti.

Yatırım havzasının 8 Eylül 2012'te Bakanlar Kurulu kararı ile 'Karma Endüstri Bölgesi' ilan edildiğini hatırlatan Demir, "Filyos Vadisi Projesi’nin ilk ayağı Filyos Limanı Projesi’nin hayata geçirilmesi için yaklaşık 2,5 yıldır AB fonlarını kullanmak umuduyla beklenildi. Bunun gerçekleşmeyeceği anlaşılıp, öz kaynaklara dönüldü. Bu, güzel, umut verici bir gelişmedir" ifadesini kullandı. Demir, Filyos'taki yatırımların ülkedeki ve bölgedeki işsizliğin önemli oranda azalmasına katkı sağlayacağına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Filyos için 2 termik santral, 19 hidroelektrik santrali, bir liman, demir-çelik ve mobilya fabrikası projeleri mevcut. 'Endüstri bölgesi' ilan edilen Filyos'ta termik santralden demir çelik fabrikalarına kadar 14 milyar dolara ulaşan yatırımlar için bekleyen firmalar var. Beklentimiz, yer tahsisinin bir an önce yapılması. Filyos, sadece Zonguldak’a değil; Bartın, Karabük ve İç Anadolu’ya hizmet edecek bir yer olacak. İstihdama da katkı sağlayacak. 2015 yılının sonunda tesislerin bacalarından duman çıkmasını umut ediyoruz".

http://www.yapi.com.tr/haberler/filyos-projesiyle-ilgili-gelismeler-umut-verici_110692.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!