Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Filyos Limanı için 695 Milyonluk İhale

Filyos Limanı için “pazarlık” usulüyle gizlice ikinci bir ihale yapıldı. 695.4 milyon liraya özel olarak davet edilen Kolin İnşaat’a verilen ihalenin sonucu, kamuoyundan 439 gün saklandı.

yapi.com.tr
Filyos Limanı için 695 Milyonluk İhale

“İkinci Abdülhamit'in rüya projesi” olarak duyurulan, Türkiye'nin üçüncü büyük limanı olacak Filyos Limanı'nda ikinci dev ihalenin sonuç ilanı yayınlandı. “Filyos Limanı Rıhtım ve Geri Saha İnşaatı” başlıklı ihale, Ulaştırma Bakanlığı tarafından 20 Kasım 2019'da gerçekleştirildi.

Sözcü’den Yusuf Demir’in haberine göre; ihale için, kamu yararına rekabete imkan sağlayan “Açık” usül yerine, kanunun deprem ve afetler gibi önceden bilinemeyecek olağanüstü haller için öngördüğü “21-b Pazarlık” usulü tercih edildi.

İhale, pazarlık usulünün sağladığı kolaylıklarla, duyurusu yapılmadan, istenilen şirketler özel olarak davet edilerek gizli kapaklı gerçekleştirildi.

Sözleşmesi ihaleden 14 gün sonra 4 Aralık 2019'da imzalanmasına ve 6 Aralık 2019'da yer teslimi yapılmasına rağmen, ihale sonucu tam 439 gün kamuoyundan gizlendi. İhale sonuç ilanı kamuoyuna 1 Şubat 2021 günü açıklandı.

Yaklaşık bedeli 823.3 milyon lira hesaplanan ihale 695.4 milyon liraya Kolin İnşaat'a verildi. Sözleşmeye göre İnşaatın önümüzdeki 19 Mayıs'ta tamamlanması gerekiyor.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/filyos-limani-icin-695-milyonluk-ihale_183951.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!