Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İstanbul Finans Merkezi’nde Yine Adrese Teslim İhale

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin, “altyapı tamamlama” 4. etap ihalesi yine “21b” usulüyle, ilana çıkılmadan, gizli kapaklı gerçekleştirildi.

yapi.com.tr
İstanbul Finans Merkezi’nde Yine Adrese Teslim İhale

İktidar, İstanbul Finans Merkezi altyapı projelerini, Kamu İhale Kanunu'nun esas olarak öngördüğü açık usul yerine, ilansız, habersiz, gizli kapaklı ihalelerle belirli şirketlere dağıtmaya devam ediyor. 14 yıldır tamamlanamayan İstanbul Finans Merkezi'nin altyapı işleri, kanunun deprem, afet gibi olağanüstü haller için öngördüğü 21b Pazarlık usulüyle istenilen şirketlere veriliyor.

Sözcü’den Yusuf Demir’in haberine göre; 30 Kasım'da yayınlanan sonuç ilanına göre; “İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Ortak Altyapı 4. Etap İkmal İnşaatı Yapım İşi” ihalesi 21 Ekim günü İller Bankası'nın Çukurambar'daki binasında kimseye duyurulmadan, özel olarak davet edilen 5 firmanın katılımıyla gerçekleşti.

Yaklaşık maliyeti 613 milyon 632 bin TL olarak belirlenen iş, yaklaşık yüzde 5'lik indirimle 582 milyon 500 bin TL'ye Yıldızlar İnşaat'a verildi. 2 Kasım'da imzalanan sözleşmeye göre 9 Kasım'da başlayan inşaat 400 gün sürecek ve 14 Aralık 2021'de tamamlanacak. Açık usulde yapılmayan ihalelerde, işin tüm detayları, hangi işlerin yapılacağı kamuoyuna açıklanmıyor.

İstanbul Finans Merkezi'nin 1. ve 2. Etap Altyapı İkmal işleri ihalesi de yine 21b usulüyle kapalı kapılar ardında özel davetle Yıldızlar İnşaat'a verilmişti. 1968 yılında Diyarbakır'da kurulan Yıldızlar İnşaat 2020'ye kadar çok da büyük ölçekli olmayan kamu ihaleleri alıyordu. Yıldızlar'ın 2020'de aldığı bu iki ihalenin toplam değeri 1.1 milyar TL'yi buldu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-finans-merkezinde-yine-adrese-teslim-ihale_183165.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!