Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Finans Merkezi’nin Bir İhalesi Daha Gizli Yapıldı

Cumhurbaşkanlığı tarafından 2022'nin ilk çeyreğinde taşınmalar başlanacak denilen, İstanbul Finans Merkezi için iki hafta önce beşinci altyapı ihalesi açıldığı ortaya çıktı. Kapalı kapılar ardında gizli saklı yapılan tamamlama ihalesi için yarım milyar lira daha harcanacak.

yapi.com.tr
Finans Merkezi’nin Bir İhalesi Daha Gizli Yapıldı

2007 yılında kamu bankaları ve finans kuruluşlarının genel merkezlerinin Ankara’dan İstanbul’a taşınacağı açıklandı. Ümraniye’deki 300 bin metrekarelik araziyi adres olarak gösteren hükümet, Ocak 2008’de İstanbul Finans Merkezi (İFM) projesini duyurdu. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi, Aralık ayında yaptığı açıklamada yaklaşık 14 yıldır devam eden proje inşaatının bitme aşamasına geldiğini 2022’nin ilk çeyreğinde taşınmaların başlayacağını duyurdu. Ancak tam bitti derken, yeni bir altyapı ihalesi daha açıldığı ortaya çıktı.

Sözcü’den Yusuf Demirin haberine göre; İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin altyapısı için 2016 yılında ilk ihale Belli İstekliler Arasında Usulüyle yapıldı. O yılın rakamlarına göre 406 milyon 695 bin TL’ye sözleşme imzalandı.

Ardından peş peşe altyapı ihaleleri devam etti. Ortak Altyapı 1 ve 2 Etap İkmal İnşaatı Yapım İşi ihalesi 22 Ocak 2020’de kimseye duyurulmadan yine 21-b Pazarlık usulüyle, 509 milyon liraya verildi.

3. ihalede de 21-b Pazarlı usulü tercih edildi. Kapalı kapılar ardında 11 Mart 2020’de bir ihale daha yapıldı. Ortak Altyapı 3 Etap İkmal İnşaatı Yapım İşi ihalesi için bu defa 97 milyon TL verildi.

21 Ekim 2020’de Ortak Altyapı 4 Etap İkmal İnşaatı Yapım İşi 582 milyon 500 bin TL’ye ihale edildi.

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi’nden “2022’nin ilk çeyreğinde taşınmalar başlayacak” açıklaması yapıldı. Tam bitti derken bir altyapı ihalesi daha açıldığı ortaya çıktı. İktidarın istediği ihaleyi istediği firmaya verme aracı olarak kullandığı 21-b Pazarlık usulüyle düzenlenen ihalenin adı İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İUFM) Ortak Altyapı İşlerine Ait İkmal İnşaatı Yapım İşi olarak belirlendi.

İhale, 30 Mart günü kimseye duyurulmadan kapalı kapılar ardında gerçekleştirildi. 8 Nisan günü imzalanan sözleşmede bu defa 486 milyon 200 bin TL yazıyordu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/finans-merkezinin-bir-ihalesi-daha-gizli-yapildi_190228.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!