Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Folkart Projelerine 3 Uluslararası Ödül

Dilekçi Mimarlık imzasını taşıyan Folkart Blu ve Folkart Hills projeleri Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri ve Alman Tasarım Ödülleri'nde önemli bir başarı sağlayarak 3 ayrı ödüle layık görüldü.

yapi.com.tr
Folkart Projelerine 3 Uluslararası Ödül

Mimari projeleri Durmuş Dilekçi tarafından hazırlanan Folkart Blu ve Folkart Hills, uluslararası alanda 3 ayrı ödül kazandı.

Folkart Blu, gayrimenkul sektörünün Oscar’ı kabul edilen 2018-2019 Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri'nin (International Property Awards) Avrupa ayağı olan Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’nde (European Property Awards) kendi alanında en iyi proje oldu.

Avrupa'nın en iyi iki çoklu konut projesi Çeşme'de

Mimarlık, İç Mekan Tasarımı, Geliştirme, Gayrimenkul kategorilerinde düzenlenen ve toplam 48 alt kategoriden oluşan Avrupa Gayrimenkul Ödülleri'nin 2018 yılı kazananları, gayrimenkul endüstrisinin önemli profesyonelleri ve uzmanlarından oluşan jürinin oyları ile belirlendi. Ödüller, 25 Ekim 2018 akşamı Royal Lanchaster Hotel, Londra'da düzenlenen törende açıklandı.

Folkart Blu, “5 yıldız” (5 Star Winner) olarak nitelendirilen "En İyi Çoklu Konut Mimarisi" (Best Architecture Multiple Residence) ödülünü almaya hak kazanırken; Folkart Hills ise “Çoklu Konut Mimarisi (Architecture Multiple Residence) alanında ödül kazanan bir diğer proje oldu.

Folkart Blu

Folkart Hills

Almanya'dan "Özel Mansiyon"

Folkart'a uluslararası alandaki 3. ödül ise Almanya’dan geldi. Folkart Blu Çeşme projesi, Alman Tasarım Konseyi (German Design Council) tarafından bu sene 49.'su gerçekleştirilen Alman Tasarım Ödülü (German Design Award) yarışmasında “Özel Mansiyon”a layık görüldü. 

Proje; sanayi, üretim ve tasarım kültürünü desteklemek amacıyla 1969 yılından bu yana Almanya Ekonomi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen yarışmada “Architecture / Excellent Communications Design / Building” (Mimarlık / Mükemmel İletişim Tasarımı / Yapı) kategorisinde “Özel Mansiyon” ödülünü kazandı. Yarışmanın ödül töreni, 2019'un Şubat ayında Uluslararası Frankfurt Fuarı kapsamında yapılacak. Törende, ödüllü projeler büyük bir sergiyle tanıtılacak.

Ödüllü projelerde Durmuş Dilekçi'nin imzası var

Mesut Sancak

Projeleri ile 3 uluslararası ödüle değer görülmekten duydukları memnuniyeti dile getiren Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “Çeşme’deki ilk projelerimizden olan Folkart Blu ve Folkart Hills’e çok özendik. İnşa süreçlerinde en iyisinin ortaya çıkması için çok çalıştık. Projelerimizin bu şekilde güzel ödüllere layık görülmesi ülkemiz adına bizleri gururlandı. Uluslararası alanda böyle bir başarı sağlamanın çok önemli olduğuna inanıyorum. Başta proje mimarımız Durmuş Dilekçi olmak üzere emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Durmuş Dilekçi

Mimar Durmuş Dilekçi ise, “Folkart Blu ve Folkart Hills projeleri, Folkart’ın yenilikçi bakış açısının yansıtıldığı, simgesel etkisi kuvvetli projelerdir. Zengin iç ve dış mekan kalitesi yaratılan bu projeler, denizle kurduğu kesintisiz ilişki, farklı bakış açıları, sürpriz perspektifler ile öncü bir mimari dili yansıtır” diye konuştu. Dilekçi, ödüllere layık görülmelerinden dolayı onurlandıklarını söyledi.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/folkart-projelerine-3-uluslararasi-odul_168481.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!