Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Freddie Mac’ten 50 Milyar Dolar Zarar

ABD’de devlet destekli mortgage kredi kuruluşu Freddie Mac 2008 yılı zararı olarak 50.1 milyar dolar zarar açıkladı. Geçen yıl hükümetten 13.8 milyar dolar destek alan şirket açıkladığı zarar üzerine bu yıl 31 milyar dolar daha istemeyi planlıyor. Freddie Mac’in sadece son çeyrekte yazdığı zarar 23.9 milyar dolara ulaşıyor.

Hürriyet Gazetesi
Freddie Mac’ten 50 Milyar Dolar Zarar

ABD’de devlet destekli mortgage kredi kuruluşu Freddie Mac 2008 yılı zararı olarak 50.1 milyar dolar zarar açıkladı. Geçen yıl hükümetten 13.8 milyar dolar destek alan şirket açıkladığı zarar üzerine bu yıl 31 milyar dolar daha istemeyi planlıyor. Freddie Mac’in sadece son çeyrekte yazdığı zarar 23.9 milyar dolara ulaşıyor. Freddie Mac zarara gerekçe olarak konut piyasasında koşulların kötüleşmesinin yarattığı kredi kayıplarını gösterdi. Mortgage destekli menkul kıymetlerin zarar yazması, varlıkların vergi değerlerinin kalmaması nedeniyle zararın büyüdüğü diel getirildi.

Bu hafta görevinden ayrılacak olan Freddie Mac CEO’su David Moffett, "Geçtiğimiz yıl büyük finansal kayıpları absorbe ettik. Ancak, 2008 yılında mortgage fonuna 460 milyar dolardan fazla kaynak aktararak para sıkıntısı içindeki konut piyasasına hayati likidite sağladık" dedi.

’Freddie Mac’in kardeşi’ olarak anılan Fannie Mae de, konut piyasasındaki kriz yüzünden yaklaşık 59 milyar dolar zarar açıklamıştı. Bu şirket de 15,2 milyar dolar hükümet yardımına ihtiyaç duyduğunu bildirmişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/freddie-macten-50-milyar-dolar-zarar_67328.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!