Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Galataport'un Rant Tarafı Tamamlandı'

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, hükümetin Galataport'un 2010 yılında tekrar ihaleye açılacağını açıklamasını, "Yani, rant tarafını tamamladık, imar değişiklikleri ile işin önemli adımını attık demek istiyorlar" sözleriyle değerlendirdi.

Cumhuriyet Gazetesi
1 'Galataport'un Rant Tarafı Tamamlandı'

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, 2010'da yeniden ihaleye açılacak Galaport'a ilişkin konuştu. Şener, Galataport'un o bölgede ve mücavir alanda topyekün bir imar değişikliği içeren, Cumhuriyet tarihin en büyük imar rantlarından birini ortaya çıkaran bir ihale olduğunu söyleyerek, "Ofer'e verildi ama ne koşullarda verildi. Herkesin rahatça gireceği bir ihale ortamı var mıydı, yok muydu? Bu da bir soru işaretidir. Ama büyük bir imar rantı vardır burada. Galataport, sadece bir liman ihalesi değildir" dedi.

Başbakan Yardımcısı olduğu dönemde, kendisinin ihaleyi engellediğini hatırlatan Şener, şunları dedi: "Başbakan da geçen 'Galataport'u engelleyenler tarihe hesap verecek' dedi. Ancak böylesine bir imar rantının peşine takılmış olan Başbakan'dan, tarih hesap soracaktır. Acaba Başbakan bu açıklamayı niye yaptı, tekrar mı Galaport'u iade edecek derken, Ulaştırma Bakanı sözde Plan Bütçe Komisyonu'nda, yeni düzenlemelerinin tamamlandığını, Galaport'un 2010'da yeniden ihale edilebileceğini söyledi. Yani, rant tarafını tamamladık demek istiyorlar, imar değişiklikleri ile işin önemli adımını attık demek istiyorlar. Şimdi kime veriyorlar? Bunu da sormak lazım. Aynı firmaya mı veriyorlar, yarım kalan bir angajmanları mı var?"

http://www.yapi.com.tr/haberler/galataportun-rant-tarafi-tamamlandi_74548.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Yapı sektörü haberleri değilde siyasi haber merkezi gibi içerikleri elde edip yayınlamak sektörel araştırma ve yayınlama birimine yakışmıyor açıkcası siyasi bir site sanırım burası tarafsız değilsiniz YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!