Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

GAP'ın Bütçesi İki Kat Arttı

GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanı Sadrettin Karahocagil, önemli projeleri hayata geçiren GAP'ın, Türkiye bütçesinde aldığı payın yaklaşık iki kat arttığını bildirdi.

yapi.com.tr
GAP'ın Bütçesi İki Kat Arttı

GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanı Sadrettin Karahocagil, önemli projeleri hayata geçiren GAP'ın, Türkiye bütçesinde aldığı  payın yaklaşık iki kat arttığını bildirdi.

Karahocagil, GAP Bölge Müdürlüğü misafirhanesinde basın mensuplarına  verilen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, GAP kapsamında yürütülen enerji,  sulama ve alt yapı çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Bölgenin tekstil, organik tarım ve yenilenebilir enerji alanında  rekabet kapasitesi yüksek olduğunu ifade eden Karahocagil, bu alanlara ilişkin  çok kapsamlı projelerin yürütüldüğünü söyledi.

Karahocagil, turizm konusunda da Birecik Baraj Gölü üzerinde nehir  turizminin geliştirilmesine yönelik çalışma yaptıklarını vurgulayarak, gelecek  yıl daha çok markalaşmaya yönelik çalışmalara ağırlık vereceklerini belirtti.

Özellikle sulamaya yönelik bölge illerinin tamamında ciddi  çalışmaların yapıldığını vurgulayan Karahocagil, şöyle devam etti:

''Eylem Planı'nın sulamayla ilgili kısmında hemen hemen tüm bölgelerde  projelere başlandı ve çalışmalar devam ediyor. Şimdi eksik kalan yerlerde şebeke  sulama inşaatları için yeni plan hazırlanıyor ve bu 2014 ile 2018 yıllarını  kapsıyor. Daha önce Türkiye'nin yatırım bütçesinin yüzde 6'sını alan GAP payını şimdi yüzde 11'e yükseltti.''

 

Karahocagil, gelecek yıllarda bölgedeki kentsel dönüşüm ve  şehirlerdeki yaşanabilirlik oranının artırılmasına yönelik faaliyetlerde bulunacaklarını sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gapin-butcesi-iki-kat-artti_122767.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!