Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gayrimenkul'ün Nabzı ISTANBUL REstate'te Attı

GYODER’in Reed Exhibitions işbirliğiyle düzenlediği Türkiye’nin ilk uluslararası katılımlı bölgesel gayrimenkul buluşması olma iddiasındaki ISTANBUL REstate, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda başladı. 9. Gayrimenkul Zirvesi’nde Türkiye ve dünyanın önde gelen gayrimenkul şirketlerinin üst düzey yöneticileri ve sektör

yapi.com.tr
Gayrimenkul'ün Nabzı ISTANBUL REstate'te Attı

GYODER’in Reed Exhibitions işbirliğiyle düzenlediği Türkiye’nin ilk uluslararası katılımlı bölgesel gayrimenkul buluşması olma iddiasındaki ISTANBUL REstate, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda başladı. GYODER Başkanı Turgay Tanes, Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Ersin Özince ve TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’ın açılış konuşmalarını yaptığı 9. Gayrimenkul Zirvesi’nde Türkiye ve dünyanın önde gelen gayrimenkul şirketlerinin üst düzey yöneticileri ve sektör profesyonelleri bir araya geldi.

Açılış konuşmasında zirve programı hakkında bilgi veren GYODER Başkanı Turgay Tanes, gayrimenkul sektörü açısından büyük önem taşıyan, yatırım olanakları tanıyan, gelecek vadeden, aynı zamanda bu bölgeleri tanıma ve iş imkanlarını değerlendirme fırsatı sunan ISTANBUL REstate’in sektöre yeni bir soluk kazandıracağını söyledi. Zirve ve fuarın ilk kez bir arada sunulacağı ISTANBUL REstate’te 3 gün boyunca aktif şekilde bilgi akışı sağlanmasını ve yeni işbirliklerinin doğmasını beklediklerini dile getiren Turgay Tanes, sözlerine şöyle devam etti:

"ISTANBUL REstate’in sektöre, dolayısıyla Türkiye’ye katacakları ve vizyonu düşünüldüğünde bu organizasyon, kültür başkenti ve finans merkezi olarak planlanan İstanbul’un vizyonuyla da paralellik göstermektedir. Bu nedenle, ISTANBUL REstate gerek konsepti gerekse uluslararası boyutuyla 5 yıl içinde dünyanın en önemli fuarı haline gelecektir".

Sözlerine, 20 yıllık bir geçmişi olmasına rağmen hala gayrimenkulün menkulleştirilmesi gibi tartışmaların sürmesinden duyduğu rahatsızlığı belirterek başlayan Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Ersin Özince, yakın dönemde yaşanan gelişmelerin küresel bazda büyümenin ülkesel büyümeden daha önemli olduğunu gösterdiğini söyledi. Gayrimenkul kredileri kadar sorunsuz başka bir kredi çeşitleri olmadığını vurgulayan Ersin Özince, "Gelişmiş ülkelerde sorun onlardan çıktı, ancak bizde ise tam tersi söz konusu. Bazı spekülatif gelişmeler sıkıntı yaratsa da, yüzde 1 oranlarında bir sorunlu kredi beni endişelendirmiyor. Önümüzdeki dönemlerde de gayrimenkul kredilerinin önemini koruyacağı düşüncesindeyim" diye konuştu. Kurumsal yatırımcıların geyrimenkule yatırım yapmasını sağlayacak teşvikler oluşturulması gerektiğini söyleyen Özince, son olarak İstanbul'un bir finans merkezi olmasıyla ilgili düşüncelerinden bahsetti. Ersin Özince, "Bankalar Birliği'nin İstanbul'un bir finans merkezi olmasını istemesi basit bir gayrimenkul projesi değildir" diyerek, muradlarının Türkiye'yi sürprizsiz, istikrarlı bir finans cenneti olarak görmek olduğunu anlattı.

Daha sonra söz alan TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, TOKİ'nin sektördeki öncü rolüne dikkat çekti. Gerçekleştirdikleri projelerle Türkiye'yi birçok ilkle tanıştırdıklarını savunan Erdoğan Bayraktar, son zamanlarda gerek hasılat paylaşımı yoluyla, gerekse de özel sektörün gerçekleştirdiği projelerle yeni bir vizyon oluşmakta olduğunu söyledi.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/gayrimenkulun-nabzi-istanbul-restatete-atti_69469.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!