Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gaziantep UNESCO Dünya Kültür Mirası Aday Listesinde

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, belediye encümen salonunda düzenlenen basın toplantısında, UNESCO'nun internet sitesinde '2012 yılı UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nin açıklandığını belirterek, listeye Gaziantep'ten 'Yesemek Açık Hava Müzesi ve Zeugma ören yeri'nin girdiğini ifade etti. Bugüne kadar Türkiye'den 38 yerin

yapi.com.tr / AA
Gaziantep UNESCO Dünya Kültür Mirası Aday Listesinde

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, belediye encümen salonunda düzenlenen basın toplantısında, UNESCO'nun internet sitesinde '2012 yılı UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nin açıklandığını belirterek, listeye Gaziantep'ten 'Yesemek Açık Hava Müzesi ve Zeugma ören yeri'nin girdiğini ifade etti. Bugüne kadar Türkiye'den 38 yerin 'UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girmeyi başardığını belirten Güzelbey, listedeki iki noktanın Gaziantep'e ait olmasının kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.
    
Güzelbey, ''Yıllardan beri Gaziantep'in dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu ve sadece lahmacun ve kebapla anılan bir şehir olmamamız gerektiğini söylüyoruz. Kültürel mirasımızla ön plana çıkmamız gerektiğini dile getiriyoruz. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak 2 yıldan beri UNESCO Listesi'ne girmek için büyük çalışmalar yaptık. Yıllardır lahmacun ve kebapla anılan şehrimizin bundan sonra UNESCO Dünya Kültür Mirası ile anılacak olması bizi çok mutlu etti'' diye konuştu.
    
''UNESCO Listesi'ne girmeyle çağ atladık''
    
Güzelbey, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girerek çağ atladıklarını ifade ederek, ''5 yıl önce Gaziantep'in UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alacağını söyleseydik, kimse inanmazdı. 2 yıl süren yoğun çalışmalar sonunda hedefimize ulaştık'' dedi. Listede Gaziantep'le birlikte Türkiye'den 12 alanın daha listeye girdiğini bildiren Güzelbey, şunları kaydetti:
    
''Hacıbektaş, Mahmure Kalesi, Yesemek, Zeugma, Niğde Kalesi bu sene listeye girdi. Belediye olarak bu konuyu önemle temsil eden ender kurumlardan biriyiz. UNESCO Listesinde yer almak şehrimiz için çağ atlamadır, artık Gaziantep UNESCO'nun Listesi'nde yer alan bir şehirdir. Bundan sonra birçok fonların buraya gelmesi daha kolay olacak. Ekonomik olarak bize büyük bir katkısı olacak, bir prestij olarak UNESCO Listesi'nde yer alan bir kent olacağız.''
    
Zeugma Kazı Başkanı Prof. Dr. Kutalmış Görkay da, ''Bu bir ekip işi, medeniyetler beşiği Gaziantep'te el ele verince böylesine güzel sonuçlar ortaya çıkıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gaziantep-unesco-dunya-kultur-mirasi-aday-listesinde_91636.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!