Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Gediz Nehri'nde Kirlilik

Uzun süredir Gediz Nehri’nde yaşanan kirlilik, önceki yıllarda balık ölümlerine neden olmuştu. Çiftçilerin şikâyetine rağmen önlem alınmadı.

yapi.com.tr
Gediz Nehri'nde Kirlilik

Türkiye’nin en büyük ve en verimli tarım havzalarından olan Gediz Ovası’na can veren Gediz Nehri’ndeki kirlilik tepki çekiyor.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; vatandaşlardan gelen yoğun şikâyetler üzerine Manisa’nın Ahmetli ilçesinde, ilçe başkanı Halil Burhan ve ilçe yöneticileri ile birlikte Gediz Nehri’nde yerinde incelemelerde bulunan CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, “Sıcaklıkların artması ile birlikte sular çekiliyor ve nehir dibindeki balçık açığa çıkıyor. Etrafa çok ağır bir koku yayılıyor. Haliyle bölge halkı bu durumdan çok rahatsız.” dedi.

 

 

Gediz Nehri’nin temizlenmesi ve ıslahı için defalarca soru önergesi verdiğini ancak hiç birine yanıt alamadığını belirten milletvekili Bekir Başevirgen, “Gediz ülkemizin en değerli doğal kaynaklarındandır ve ekolojik denge için oldukça önemlidir. Bir tarım şehri olan Manisa’nın can damarıdır. Tarımsal sulamada Gediz Nehri’nin önemi çok büyük. Gediz’e Kum ve Nif Çayı olmak üzere yan dereler, sanayi ve belediyelerin olduğu her yerden kirlilik akıyor.” ifadelerini kullandı.

Özellikle toprağa karışan ağır metallerin tarımsal ürünlerin verim ve kalitesini düşürdüğünü belirten Bekir Başevirgen, Gediz Ovası’nın göz göre göre ölüme terk edildiğini belirterek, “Bu kirliliği görmezden gelmeye devam edersek bedelini çok ağır öderiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tarım Bakanlığı’na bir kez daha seslenerek, bu kirliliğe bir an önce son verecek çalışmaları yapmalarını ivedilikle talep ediyoruz.” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gediz-nehrinde-kirlilik_180091.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!